Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

Ντίσελντορφ: Συνάντηση Υφ. Εξωτερικών με AXEΠΑ

Του Νίκου Ιωαννίδη, μέλος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της AΧΕΠΑ DÜSSELDORF

Κατόπιν πρόσκλησης της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, κας Χαράς Μπαλντούμα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Λοβέρδος πραγματοποίησε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου κύκλο επαφών στο Γενικό Προξενείο. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της AHEPA, κατά την οποία επισημάνθηκε ότι στη Γερμανία δραστηριοποιούνται δώδεκα ενεργά τμήματα της οργάνωσης. Εκπρόσωποι των τμημάτων Ντίσελντορφ και Άαχεν ανέδειξαν την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ισχυρού και συντονισμένου λόμπι, το οποίο θα μπορεί να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις και στη δημόσια παρουσία της Ομογένειας στη Γερμανία. 

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θεμέλιο για κάθε συλλογική διεκδίκηση και ουσιαστική ενίσχυση της Ομογένειας αποτελεί η ενότητα, η συνεργασία και η ομοψυχία. Στις συναντήσεις συμμετείχε ενεργά και ο Πρόεδρος της AHEPA Düsseldorf, κ. Αριστοφάνης Οσμανλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του τοπικού τμήματος, στις φιλανθρωπικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην περιοχή, καθώς και στη σημασία της διασύνδεσης των ελληνικών οργανώσεων μεταξύ τους. 

Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συντονισμού των δώδεκα τμημάτων της AHEPA στη Γερμανία, με στόχο την ενιαία εκπροσώπηση, την ενίσχυση της θεσμικής παρουσίας της Ομογένειας και τη συστηματική προβολή ελληνικών θέσεων και θεμάτων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.