Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν Σαν Σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα και τον κόσμο:
Στην Ελλάδα
31 π.Χ. (Ναυμαχία του Ακτίου): Ο στόλος του Οκταβιανού επικρατεί έναντι των δυνάμεων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στη θαλάσσια περιοχή του Ακτίου. Η νίκη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας σε Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
1922: Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει οριστικά τη Σμύρνη, ενώ τα τουρκικά στρατεύματα εισέρχονται στην πόλη λίγες ημέρες πριν από την καταστροφή της.
2021: Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.
Στον Κόσμο
1666 (Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου): Ξεσπά σε ένα αρτοποιείο της Pudding Lane η καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου του Λονδίνου μέσα σε τέσσερις ημέρες.
1945 (Επίσημη Λήξη Β' Παγκοσμίου Πολέμου): Η Ιαπωνία υπογράφει την επίσημη πράξη παράδοσης πάνω στο αμερικανικό θωρηκτό USS Missouri, σφραγίζοντας και τυπικά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
1945: Ο Χο Τσι Μινχ διακηρύσσει την ανεξαρτησία του Βιετνάμ από τη Γαλλία.
Γεννήσεις & Απώλειες
Γεννήσεις: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Κιάνου Ριβς (1964) και η Μεξικανή ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ (1966).
Απώλειες: Έφυγε από τη ζωή ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (1973), ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.