Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ημέρα Φιλελληνισμού η 19η Απριλίου

Με προεδρικό διάταγμα η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης. Η μέρα αυτή είναι η μέρα θανάτου του φιλέλληνα ποιητή λόρδου Βύρωνα. Ο λόρδος Βύρωνας, υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων και από αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Σ αυτές τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που στηρίζουν ουσιαστικά και με θέρμη τη χώρα μας. Δεν αναφερόμαστε απλά σε κάποιοιυς που τυγχάνει συγκυριακά να έχουν μια θετική οικονομική άποψη για την δημοσιονομική κρίση αλλά γι αυτούς που με πράξεις και λόγα στηρίζουν διαχρονικά και σήμερα την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Και επειδή υπάρχουν πολλοί γνωστοί και λιγότερο γνωστοί πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις γενικεύσεις για να αποφεύγουμε την ισοπέδωση. Φιλέλληνες πολίτες υπάρχουν σε πολλές χώρες άσχετα αν οι κυβερνήσεις κάποιων χωρών σήμερα ασκούν  πολιτικές που θεωρούμε εμείς μπορεί να να μην τις θεωρούμε  καλές για τον τόπο.
Φιλέλληνες υπάρχουν και στην Ολλανδία, και στην Γερμανία, και στην Τουρκία και στην Αυστρία. Σχεδόν παντού.
Είναι μια ευκαιρία, οι οργανωμένοι φορείς του Ελληνισμού της Διασποράς να αξιοποιήσουν την ημέρα αυτή και να δείξουν σε φιλέλληνες που ζουν στους χώρους τους την εκτίμηση που τρέφουε ως Ελληνισμός για την συμπαράσταση που προσφέρουν στη χώρα μας, είτε με πράξεις είτε με λόγια.

Η συντακτική επιτροπή του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.