Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πάλι απεργία στα νηπιαγωγεία στην Γερμανία ;

Σε ψηφοφορία της πρότασης της διαιτησίας προχώρησε σήμερα το συνδικάτο Verdi καθώς και η ένωση γερμανών υπαλλήλων (dbb). Και στις δυο διαδικασίες καταψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία οι προτάσεις. Στο Verdi το 70% των νηπιαγωγών, εκπαιδευτών και κοινωνικών λειτουργών ενώ στο dbb το 60%.

Την άνοιξη για πολλές βδομάδες τα νηπιαγωγεία στην Γερμανία ήταν κλειστά γιατί οι νηπιαγωγοί και εκπαιδευτές ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Μετά από το αδιέξοδο η διαδικασία οδηγήθηε στη διαιτησία (ένα πρόσωπο που πρότειναν οι απεργοί και ένα οι εργοδότες). 

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζονται 240.000 άνθρωποι σε εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα. Με την αποδοχή την πρόταση της διαιτησίας θα έπαιρναν αυξήσεις μεταξύ 2 και 4,5%.

Το συνδικάτο όμως ζητάει να αναβαθμιστεί η κατηγορία μισθοδοσίας των εργαζομέων αυτών κάτι που θα οδηγούσε σε αυξήσεις περί 10%. Η εργοδοσία κατηγορεί το συνδικάτο ότι με τον τρόπο αυτό οι αυξήσεις θα φθάσουν στο 21%.

Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι η μισθοδοσία των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι ιδιαίτερη χαμηλή συγκριτικά με άλλες κατηγορίες εργαζόμενων. 

Την Πέμπτη θα συνεχίσουν στο Όφφενμπαχ οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: WiWo / ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.