Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Σε Άλσος της Μελβούρνης δίνεται η ονομασία Πλατεία Λήμνου

Η Αυστραλιανή Επιτροπή «Lemnos Gallipoli Commemorative Committee» με έδρα την Μελβούρνη, έλαβε την πρωτοβουλίας για μετονομασία άλσους της Μελβούρνης σε … «Πλατεία Λήμνου». 
Η πρόταση υποβλήθηκε διαμέσου του πρόεδρου της, Lee Tarlamis (λημνιακής καταγωγής) και του γραμματέα της, Jim Claven (Αυστραλού φιλέλληνα και ιστορικού ερευνητή) στον παραθαλάσσιο Δήμο της Μελβούρνης City of Port Phillip, στα όρια του οποίου έχει αναγερθεί  άγαλμα-μνημείο με κύριο σκοπό την προαγωγή της συμβολής και συνδρομής της νήσου Λήμνου κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο («Μάχη Καλλίπολης»).
Τα επίσημα αποκαλυπτήριά του έγιναν στις 8 Αυγούστου και το μνημείο παραδόθηκε και επισήμως, στις 5 Νοεμβρίου 2015 από την Επιτροπή στον οικείο Δήμο για τη φύλαξη, συντήρηση και ανάδειξή του. Παράλληλα, θεωρήθηκε αυτονόητο να προταθεί η μετονομασία του ευρύτερου χώρου που «φιλοξενείται», από Foote Street σε «Lemnos Square» ή «Lemnos Gardens».
Η περιοχή έχει τη σημασία της  για τους Λημνιούς, καθώς παρακείμενα βρίσκεται ο χώρος της προκυμαίας άφιξης μεταναστών (Station Pier) τις προηγούμενες δεκαετίες.

ΠΗΓΗ  neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.