Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

«Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έκοψαν την Βασιλόπιτα για το 2016»

Η Πρόεδρος του  Ντύσσελντορφ Σοφία Μιχαλέ μαζί με τα μέλη Κ. Μυλωνά, Γ. Βράντζα και Τ. Αγόρω
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη (Ντύσσελντορφ, Βισμπάντεν, Σβάινφουρτ, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ, Κολωνία, Βερολίνο, Μόναχο και Ελβετία) συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και έκοψαν την Βασιλόπιτά τους για το 2016! Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών Ευρώπης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14:00 σε τηλεδιάσκεψη , παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων. Οικοδεσπότης της κοπής ήταν φέτος ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ, που είχε πετύχει το φλουρί της προηγούμενης βασιλόπιτας για το 2015.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης Διαμαντής Γκίκας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας που καταβάλουν προσπάθεια στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών. 
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης από την Ελλάδα με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί των εκπροσώπων των Θεσσαλικών Συλλόγων Βισμπάντεν ( Κωνσταντίνο Φιλίππου), Σβάινφουρτ ( Βασιλική Λασπά), Μπίλεφελντ (κ. Ελευθερία Θάνου), Ντύσσελντορφ ( Σοφία Μιχαλέ), Ζυρίχη ( Βασίλειο Χουχουρέλο) και Γκύτερσλο ( Γεώργιο Βόμπρα), οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές για το 2016. 
Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν στον τυχερό Σύλλογο πάντα επιτυχίες γεμάτες δημιουργικότητα με πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις.




Πηγή: Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.