Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη ΤΕΙ Ηπείρου στην Γερμανία


15 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα έλαβε υποτροφία από την DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst - Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) και πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γερμανία. Πρόκειται για το πρώτο –πανελλαδικά- Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που λαμβάνει τη συγκεκριμένη υποτροφία.
Ως υπότροφοι επελέγησαν 15 φοιτητές καθώς και μία διδάσκουσα στο Τμήμα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας.
«Πρωταρχικός στόχος» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ήταν οι φοιτητές να μπορέσουν να επισκεφθούν την χώρα της οποίας τη γλώσσα διδάσκονται, έχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν στην πράξη και στην καθημερινότητα, να γνωρίσουν από κοντά το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, προωθώντας παράλληλα την εξωστρέφεια του Τμήματος.
Ξεκινώντας από το Ινστιτούτο Γερμανικής Γλώσσας στο Μάνχαϊμ οι συμμετέχοντες φοιτητές παρακολούθησαν σειρά διαλέξεων, έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων, που εμπίπτουν στα εκπαιδευτικά τους ενδιαφέροντα και να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του εν λόγω Ινστιτούτου. Η ενασχόληση με τις δυνατότητες  επικαιροποιημένων online προγραμμάτων αποτέλεσε το έναυσμα και την απαρχή μιας μελλοντικής και μακροχρόνιας συνεργασίας.
Με το τμήμα Διαπολιτισμικής Οικονομικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Schiller στην Ιένα, οι συμμετέχοντες φοιτητές υλοποίησαν μια σειρά projects πάνω στην τρέχουσα θεματολογία καθώς και προσομοιώσεις στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής οικονομικής επικοινωνίας. Επίσης παρακολουθήσαν διαλέξεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου σε θέματα όπως η διαπολιτισμική επικοινωνία, η προσέγγιση ξένων πολιτισμών και η αλληλεπίδραση αυτών.
Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Αμβούργου (Hamburger Fernhochschule). Οι φοιτητές είχαν πέραν αυτού την ευκαιρία να ενημερωθούν προσωπικά για τις δυνατότητες εξέλιξής τους βάσει των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους. Συμφωνήθηκε επιπλέον η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε επαγγελματικό επίπεδο, υπό την προϋπόθεση της αποπεράτωσης των σπουδών στο ΤΕΙ.
Το Τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ως το μοναδικό που προσφέρει την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στην Οικονομία, στοχεύει στην εξωστρέφεια, δημιουργώντας συνεργασίες με ξένα Τριτοβάθμια Ιδρύματα έχοντας τη διαπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία σε πρώτο πλάνο συμπληρώνει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην σελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.