Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσκεψη στη Στουτγκάρδη από τις 19 έως τις 22 Μαΐου

Τη Στουτγκάρδη επισκέπτεται ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 19 έως τις 22 Μαΐου. Σκοπός της επίσκεψης είναι να ενημερωθεί και ενθαρρυνθεί η Ελληνική Κοινότητα προκειμένου να υποστηρίξει τις δράσεις του ελληνικού Οργανισμού στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις για χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα.
Στις 21 Μαΐου η ομάδα του Οργανισμού μας θα παραβρεθεί σε εκδήλωση με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ -40 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΡΜΠΑΣ», η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της εταιρείας Eurogat GmbH. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στα χιλιάδες παιδιά που υποστηρίζει με τα έσοδα να διατίθενται στους σκοπούς του Οργανισμού.  Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και συμμετοχή μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.eurogat.de/.

Στη Στουτγκάρδη η ομάδα του Οργανισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη σημασία των δράσεων του για τα παιδιά, όπως επίσης και τις προκλήσεις για την παιδική προστασία σε έναν αριθμό σημαντικών μελών της ελληνικής κοινότητας και άλλων φορέων.  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συναντήσει, ανάμεσα σε άλλους φορείς, τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο, κ. Παναγιώτη Πάρτσο, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας της ευρύτερης περιοχής, όπως και μέλη σημαντικών υποστηρικτών του Οργανισμού, όπως είναι η πρωτοβουλία «Kinder helfen Kindern».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί έναν μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό που λειτουργεί αδιάλειπτα τα τελευταία 20 χρόνια χωρίς καμία απολύτως κρατική χρηματοδότηση και με έναν και μόνο σκοπό: την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως καταγωγής, προέλευσης, φυλής η θρησκείας.
Το 2015 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 95.702 παιδιά στην Ελλάδα μέσω της παροχής υπηρεσιών διαβίωσης και κοινωνικής βοήθειας, υπηρεσίες υγείας, προληπτική ιατρική κτλ. Σε περισσότερα από 20 χρόνια δράσεων, περισσότερα από 1.000.000 παιδιά έχουν υποστηριχτεί συνολικά.  Περίπου 380 παιδιά εκτεθειμένα στη βία και στην παραμέληση έχουν εμπιστευθεί στην φροντίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατόπιν εισαγγελικής εντολής και έχουν ξαναβρεί μια πραγματική οικογένεια σε ένα από τα 11 Σπίτια του σε όλη την Ελλάδα.
Τους τελευταίους μήνες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πασχίζει να ισορροπήσει ανάμεσα στις ήδη υφιστάμενες δράσεις του για τα παιδιά και την επείγουσα ανάγκη και ηθική ευθύνη να υποστηριχτούν επίσης παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, και κυρίως, ασυνόδευτοι ανήλικοι εν μέσω της δραματικής προσφυγικής κρίσης που εξελίσσεται στη χώρα. Περίπου το 40% των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα είναι παιδιά και κάποια από αυτά ασυνόδευτα.
 Περισσότερα από 12.000 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση μέσα από το «Το Χαμόγελο στο Αιγαίο», μία δράση που δημιουργήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2016 περιλαμβάνοντας: προστασία από κινδύνους εκμετάλλευσης και εμπορίας, παροχή υπηρεσιών υγείας, κάλυψη άμεσων αναγκών, αναζήτηση εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων και οικογενειακή επανένωση.

Πηγή: Χαμόγελο του Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.