Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πρωτόγνωρες δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα (Βίντεο)

Ως ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση επείγουσας παρέμβασης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières / MSF) κλιμάκωσαν τα προγράμματά τους στην Ευρώπη στη διάρκεια του 2015 και εστίασαν στη δημιουργία κινητών μονάδων για την κάλυψη των αναγκών αυτού του πρωτοφανούς αριθμού ανθρώπων που εκτοπίζονται. Ποτέ στο παρελθόν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν είχαν τόσα πολλά προγράμματα στην Ευρώπη.
Από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει στην Ελλάδα περισσότερους από 55.000 πρόσφυγες και έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.000 ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν στην προσφυγική κρίση. Τέλος, μέσα σε 4 μήνες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστήριξαν με επιχειρήσεις θαλάσσιας διάσωσης 17.800 ανθρώπους προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμα περισσότερους νεκρούς στις ακτές του Αιγαίου.
Δείτε μέσα σε ένα βίντεο τη συνολική δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα
Tην προηγούμενη εβδομάδα στην Ειδομένη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν και ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού που έχει υλοποιήσει ποτέ η οργάνωση σε Ευρωπαϊκό έδαφος, εμβολιάζοντας περισσότερα από 3.000 παιδιά ηλικίας από 5 μηνών εώς 15 ετών για 10 ασθένειες, όπως διφθερίτιδα, τέτανος, ιλαρά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, πνευμονόκοκκος και γρίπη.

Δείτε στο πατακάτω βίντεο πλάνα και συνεντεύξεις από τον εμβολιασμό στην Ειδομένη

Πηγή: Γιατοί χωρίς σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.