Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

2o βραβείο για Λύκειο Λάρισας από Ευρ. Κοινοβούλιο και Ίδρυμα στο Άαχεν

To 2o Βραβεία για Γενικό Λύκειο  Πυργετού Λάρισας από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Την δεύτερη θέση κατέκτησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πυργετού Λάρισας, κατά τον φετινό διαγωνισμό του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία, που διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε σχέδια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και απονέμεται για πρωτοβουλίες νέων, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.
Οι μαθητές της Β2 του Λυκείου Πυργετού  δημιούργησαν το παιχνίδι "Αναζητώντας τον Καρλομάγνο". Είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων, που συνδυάζει μια "παραδοσιακή μακέτα από χαρτόνι" και το διαδίκτυο, για να εξετάσει την - για πολλούς - αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Κάρολου του Μέγα. Εστιάζει στους κανόνες δικαίου που ίσχυαν την εποχή του Καρλομάγνου και τους αντιπαραβάλει με το τι ισχύει σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική πολιτική καθώς οι μαθητές προέρχονται από μια ημιαστική – αγροτική περιοχή, καθώς και την πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην AIESEC Italy για το project "ΙnteGREAT" και το τρίτο βραβείο στο Young European Leadership από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου