Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Βράβευση Έλληνα ερευνητή στον Λευκό Οίκο

Σε τελετή στον Λευκό Οίκο βραβεύθηκε από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο Έλληνας ερευνητής της γενετικής ψυχιατρικής στη Νέα Υόρκη, Παναγιώτης Ρούσσος.
Ο 36χρονος και η ομάδα του ερευνούν τη σχιζοφρένεια, τη διπολική διαταραχή και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να κατανοήσουν τους νευρολογικούς παράγοντες που ευθύνονται γι' αυτές τις ασθένειες.
Ο Ρούσσος είναι ένας από τους 105 νέους επιστήμονες που βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στην κοινωνία και το περιβάλλον, στο πλαίσιο των ετήσιων Προεδρικών Βραβείων για Νέους Επιστήμονες και Μηχανικούς.
Ο Παναγιώτης Ρούσσος κατάγεται από τη Σαντορίνη και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Ρέντη του Πειραιά. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του και έκανε την ειδικότητα (ψυχιατρική) στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης όπου τώρα είναι επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής και γενετικών – γενομικών επιστημών.

Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/266507/apo-toy-renti-ston-leyko-oiko-o-ompama-vraveyse-ellina-ereyniti#ixzz48RMKYl7f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.