Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο "χάρτης" με τις περιοχές της Γερμανίας με τις καλύτερες ευκαιρίες στο μέλλον

Η ελβετική εταιρεία "Prognos" είναι εξειδικευμένη στις εκτιμήσεις όσον αφορά τις προοπτικές των δήμων και πόλεων. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι μεταξύ άλλων η πληθυσμιακή εξέλιξη, η εγκληματικότητα, η αγοραστική δύναμη, η ανεργία, ο ρυθμός ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.

Η εταιρεία παρουσίασε για λογαριασμό του Handelsblatt τον χάρτη για την Γερμανία.

Πρωτιά για την δυτική Γερμανία
Η περιφέρεια του Μονάχου*, η πόλη του Μονάχου και το Ingolstadt (60χλμ απόσταση από το Μόναχο), κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Την 4η θέση με τις καλύτερες προοπτικές στο μέλλον έχει το Böblingen στην Βάδη Βυρτεμβέργη και την 5η το Wolfsburg.
Την 6η θέση το Erlangen στην Βαυαρία, την 7η θέση η Στουτγάρδη, 8η το Starnberg (20 χιλ μακριά από το Μόναχο) και ακολουθούν στην 9η και 10η θέση δυο πόλεις της κεντρικής Γερμανίας και του κρατιδίου της Έσσης, το Ντάρμαστατ και η Φραγκφούρτη.


Μεγάλη άνοδος του Βερολίνου
Το Βερολίνο κατάφερε σε σχέση με την τελευταία έρευνα το 2013 να ανέβει 110 θέσεις και να βρίσκεται στην νέα έρευνα στην 114η θέση.

Την τελευταία θέση στην κατάταξη (402η) έχει η περιφέρεια Stendal στην Σαξονία - Άνχαλτ στην ανατολική Γερμανία.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε το χάσμα που υπάρχει (εκτός μικρών εξαιρέσεων) μεταξύ των κρατιδίων της πρώην ανατολικής Γερμανίας με τα κρατίδια της πρώην Δυτικής.

*Στην περιφέρεια του Μονάχου ανήκουν μεταξύ άλλων το Garching, Unterschleißheim, Taufkirchen, Unterhaching, Ottobrunn, Ismaning, Haar.Kirchheim

Πηγή: http://www.prognos.com/publikationen/zukunftsatlas-regionen/zukunftsatlas-2016/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.