Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ένας «Ελληνικός Κήπος» στη Νότια Κορέα

Στην International Horticulture Goyang 2016 που πραγματοποιείται από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου στην Νότια Κορέα ένας «Ελληνικός Κήπος» ανθίζει και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την γιορτή της άνοιξης, Το θέμα του κήπου είναι «Ανθεστήρια» και αναφέρεται στον εορτασμό της άνοιξης και τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Η παραδοσιακή γιορτή στην Ελλάδα κάθε Πρωτομαγιά με το κρέμασμα των στεφανιών από λουλούδια στις πόρτες είναι έθιμο  βασισμένο στα «Ανθεστήρια», τα οποία γίνονταν προς τιμήν του θεού Διόνυσου και πήραν την ονομασία τους από τα άνθη των στεφανιών που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες κατά τη διάρκεια των εορτασμών.
Ο «Ελληνικός Κήπος» «Ανθεστήρια» βρίσκεται στο World Trade Pavilion Ι της Έκθεσης.
Ο κήπος απεικονίζει ένα Ελληνικό τοπίο την άνοιξη. Οι ανθισμένοι αγροί και ο γαλάζιος ουρανός καλούν τον κόσμο να επανασυνδεθεί με τη φύση. Ο κήπος αποτελείται από φυτά δημοφιλή της Ελληνικής Χλωρίδας ως ιδιαίτερη αναφορά στον «Ελληνικό κήπο».
Η ομάδα σχεδιασμού του έργου για την Ελληνικό Κήπο «Ανθεστήρια» αποτελείται από τους Νίκο Θυμάκη – Γεωπόνο / Σύμβουλο Πρασίνου,  Κωνσταντίνα Στάρα – Γεωπόνο / Αρχιτέκτονα Τοπίου και  Ηλία Γεωργουλέα – Φωτογραφία

ΠΗΓΗ www.flower.or.kr/eng/overview/overview01.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.