Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Our Greece: Πρωτοβουλία νέων με έδρα την Στουτγάρδη στηρίζει την «Ελλάδα της κρίσης»

OurGreece ονομάζεται ο φορέας που δημιούργησε το 2015 μια ομάδα 7 νέων Ελλήνων που ζουν στην Γερμανία (Στουτγάρδη, Μόναχο, Αμβούργο) και Ελβετία με έδρα την Στουτγάρδη.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο φορέας «Η φιλοσοφία της Οργάνωσης είναι να βοηθηθούν τα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία διαρκεί ήδη 6 χρόνια, και οι οποίοι άνθρωποι καθημερινά έχουν υποστεί σκληρά οικονομικά μέτρα και περικοπές και υποχρεούνται να ανταπεξέλθουν. Συγκεκριμένος στόχος της Οργάνωσης είναι να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι»
Η πρωτοβουλία των νέων ξεκίνησε με την αγορά φαρμάκων - σύμφωνα με λίστα επειγουσών αναγκών της ανθρωπιστικής οργάνωσης “Γιατροί του Κόσμου - που προέκυψαν από δωρεές, και τα οποία παραδόθηκαν επιτόπου σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.
Tο μοντέλο δράσης του Our Greece έχεις «τρεις πυλώνες» όπως αναφέρεται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
- Υγεία - Φτώχεια και πείνα - Ασυνόδευτα τέκνα και τέκνα από κοινωνικά αδύναμες οικογένειες. 
Έτσι αποφάσισαν να ενισχύσουν με τις δωρεές προγράμματα από τρεις γνωστούς Οργανισμούς, οι οποίοι έχουν την έδρα τους στη Ελλάδα και οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή επιτόπου με ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Συγκεκριμένα: 
- "Γιατροί του Κόσμου", οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τρεις ουσιαστικούς πυρήνες των Δημόσιων Πολυκλινικών, των καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης και των κινητών ιατρικών μονάδων για τις απόμερες περιοχές της Αθήνας - "Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος", τα οποία σήμερα υλοποιούν 7 οικογενειακά προγράμματα, 2 προγράμματα για νέους και λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά, τα οποία παρέχουν επιπρόσθετα φροντίδα κοντά στην οικογένεια. Τα "Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος" στηρίζουν αυτή την στιγμή πάνω από 4.200 ανθρώπους 


Aπό αριστερά:
Παν. Παπαδόπουλος, Μιχάλης Παντελούρης,
Ρούλα Τσαπάρα, Χριστίνα Μαχαιρίδου,
 Στ. Κουλαξίδης, Τεο Γκερμελίδης, Στέφανος Καραγιαννίδης. 
- "Food Bank - Τράπεζα Τροφίμων", η διαφορετική Τράπεζα, η οποία τροφοδοτεί με μη εμπορεύσιμα τρόφιμα (κοντόληκτα, με αλλοιωμένη ετικέτα η συσκευασία) από την βιομηχανία τροφίμων, αναψυκτικών και ειδών προσωπικής υγιεινής περισσότερα από 160 Ιδρύματα (Ορφανοτροφεία, Γηροκομεία, Κέντρα αστέγων-κακοποιημένων γυναικών-φιλοξενίας παιδιών από προβληματικές οικογένειες-ΑΜΕΑ κ.α ) όπως επίσης και συσσίτια ενοριών και με τον τρόπο αυτό καταπολεμά την πείνα και περιορίζει την σπατάλη.

«Θα δώσουμε στην κρίση στην Ελλάδα ανθρώπινα πρόσωπα!» είναι ένα από τα συνθήματα της ομάδας του our Greece.

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους, τις δράσεις και τους τρόπους βοήθειας θα βρείτε εδώ: http://www.ourgreece.org/.
Επίσης στη σελίδα στο facebook https://m.facebook.com/OurGreece.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.