Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Γερμανία: Η βία εναντίων των παιδιών είναι καθημερινότητα

Το 2015 δολοφονήθηκαν στην Γερμανία 130 παιδιά,  δηλαδή σχεδόν 3 παιδιά ανά εβδομάδα. Τέσσερα από τα πέντε θύματα ήταν τη στιγμή της βίαιης δολοφονίας τους κάτω των 6 ετών, σε πολλές περιπτώσεις και κάτω των 2 ετών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η αστυνομία καταγράφηκαν άλλες 52 περιπτώσεις απόπειρας δολοφονίας.

Αντίθετα, μειώθηκαν τα περιστατικά σωματικής κακοποίησης συγκριτικά με το 2014 κατά 6%, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι οι 3.900 περιπτώσεις είναι μικρός αριθμός. Και η σεξουαλική κακοποίηση σημείωσε μια μείωση της τάξης του 3,24% καταγράφοντας περίπου 14.000 περιπτώσεις δηλαδή 38 παιδιά ανά ημέρα.

Ο Πρόεδρος του συνδικάτου των αστυνομικών Oliver Malchow, θεωρεί αναγκαία την βελτίωση των υποδομών αντιμετώπισης των καταστάσεων αυτών. "Τα παιδιά χρειάζονται ένα άγρυπνο περιβάλλον για να μπορούν να προστατευτούν από την βία. Στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικός ο ρόλος των παιδίατρων, των νηπιαγωγείων και των σχολείων". Συμπληρώνοντας ότι, δυστυχώς, η αστυνομία συνήθως δρα όταν έχει προηγηθεί η αξιόποινη πράξη.

Πηγή: ΒΚΑ, n-tv.de , sba/dpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.