Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Συνάντηση Spaenle με Φίλη και Πελεγρίνη στην Αθήνα

Συνάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη και του υφυπουργού Θεοδόση Πελεγρίνη με τον υπουργό παιδείας της Βαυαρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσεκψης του τελευταίου προκειμένου να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο καλωσόρισμα από την ελληνική πλευρά και στην απάντηση από τη βαυαρική επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο πλευρών και η βούληση για την από κοινού - και εντός του πλαισίου της ευρωπαϊκής ιδέας - αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι αυξημένες προσφυγικές ροές.

Στη συζήτηση επί των θεμάτων των αρμοδιοτήτων των υπουργών επικράτησε το θέμα της ανέγερσης του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο. Από μεριάς του ΥΠΠΕΘ επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου - υποβολή τεχνικού φακέλου, αίτηση συγχρηματοδότησης, δραστηριοποίηση για την κατάθεση της ελληνικής χρηματοδότησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αναφορικά με ένα έργο που είχε βαλτώσει επί 15ετία, το ΥΠΠΕΘ, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκύπτουν, δεσμεύθηκε το συνολικό έργο να έχει ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, το 2017. Ο υπουργός παιδείας της Βαυαρίας σημείωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα εξετάσει τον φάκελο της χρηματοδότησης που υπέβαλε η ελληνική πλευρά για τη χρηματοδότηση από τη βαυαρική κυβέρνηση, καθώς και ότι θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην ολοκλήρωση του έργου.

Προέχει τόνισε ο Βαυαρός Υπουργός, η συναίνεση του Δημάρχου του Μονάχου, υπεύθυνου για το χώρο ανέγερσης του κτηρίου. Προς τούτο, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές ότι θα ήταν σκόπιμη η άμεση επαφή του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας με το Δήμαρχο του Μονάχου.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.