Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΝΔ για οικόπεδο Μονάχου: αποτελεί όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού και εθνικό στόχο

Σε κοινή δήλωση ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τον κίνδυνο ενεργοποίησης της ρήτρας απώλειας του οικοπέδου και του κτιρίου που θα στεγάσει το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου, λόγω καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου και εν όψει της επικείμενης απόφασης του Δήμου Μονάχου, ενώ υπογραμμίζουν τα εξής:

-Το έργο εντάχθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό στις 19 Φεβρουαρίου 2013, οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014 με δέσμευση η πρώτη φάση να ολοκληρωθεί στις 30-12-2015, και ενώ υπήρξε παράταση ως τις 30-06-2016, η ελληνική πολιτεία δεν ήταν συνεπής, παρά τις κατ’ επανάληψη κοινοβουλευτικές μας επισημάνσεις για εγρήγορση.
-Τώρα, όμως, δεν είναι στιγμή απόδοσης ευθυνών και ιστορικής αναδρομής. Γι’ αυτά έχουμε το χρόνο και αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Αναμένοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονάχου, οφείλουμε, ως συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία, να ενώσουμε δυνάμεις και να στηρίξουμε το αίτημα της Ελλάδας για μη ενεργοποίηση της ρήτρας επιστροφής του οικοπέδου στο Δήμο.
-Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του ελληνικού σχολικού συγκροτήματος στο κέντρο του Μονάχου αποτελεί όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού και εθνικό στόχο».

Πηγή: ΝΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.