Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τι ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου αστυνομίας και εισαγγελίας στο Μόναχο

Ψυχικά προβλήματα, κανένα πολιτικό κίνητρο, τυχαία η επιλογή των θυμάτων και o σχεδιασμός της επίθεσης από το δράστη εδώ και ένα χρόνο είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η εισαγγελία και η ομοσπονδιακή αστυνομία στη σημερινή τους κοινή συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο δολοφόνος κινούμενος στα πρότυπα του νορβηγού δολοφόνου Behring Breivik είχε συντάξει ένα "μανιφέστο".


Ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε κλινική για να αντιμετωπίσει "κοινωνικές φοβίες" και κατάθλιψη. Συνέχιζε μέχρι λίγες βδομάδες πριν την μαζική δολοφονία να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση και αγωγή. Η τελευταία ιατρική παρακολούθηση ήταν φέτος τον Ιούνιο.
Το 2012 έτυχε θύμα mobing στο σχολείο του. Η αστυνομία πάντως δεν θεωρηθεί ότι το γεγονός αυτό συνδέεται με τις δολοφονίες καθώς δεν υπήρξαν συμμαθητές του ανάμεσα στα θύματα.
Επισκέφτηκε το Winnenden, μια περιοχή που πριν λίγα χρόνια υπήρξε μια ανάλογη περίπτωση, όπου μαθητής σκότωσε σε ένα σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τρεις άνθρωποι από την επίθεση της Παρασκευής, νοσηλεύονται ακόμη σε επικίνδυνη κατάσταση, ενώ ο οριστικός, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αριθμός των τραυματιών είναι 35

Μέχρις στιγμής δεν έχει αποδειχτεί ότι ανταποκρίθηκε κάποιος από τα θύματα στο "κάλεσμα" του δολοφόνου στο Mac Donalds μέσω του facebook.

Οι γονείς του δολοφόνου δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσουν κατάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.