Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Βαριές ποινές για φάρσες σε επίπεδο αστυνομίας

Όταν πριν λίγα χρόνια εκδηλώθηκε στο Winnenden μια ανάλογη περίπτωση μαζικής δολοφονίας μαθητών και εκπαιδευτικών, από την επομένη μέρα η αστυνομία είχε δεχθεί 148 κλήσεις με την αναγγελία ενός ενός νέου "αμόκ". Όλες οι κλήσεις αποδείχθηκαν φάρσα.

Ανάλογα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα τώρα η αστυνομία και για το Μόναχο, με τον αριθμό να
φθάνει την ημέρα της επίθεσης τις 20 κλήσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρει ο εισαγγελέας Weinzerl στην Abendzeitung του Μονάχου προσπαθούν να προκαλέσουν την προσοχή του κόσμου, ή το βρίσκουν αστείο ή ελπίζουν σε μια μέρα χωρίς σχολείο.

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι μια "φάρσα" έχει μεγάλο οικονομικό κόστος, αφού 54 € κοστίζει κάθε υπάλληλος της αστυνομίας ανά ώρα και αν μάλιστα αναμιχθεί  και ελικόπτερο το κόστος για τον 'φαρσέρ" θα ανέβει σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Από τα ακριβότερα περιστατικά ήταν αυτό του Μονάχου το 2006. Μια φάρσα για αμόκ σε 38 επαγγελματικά σχολεία του Μονάχου προκάλεσε την κινητοποίηση 1.461 αστυνομικών και 41.127 ώρες υπερωρίες. Αποτέλεσμα για τον θύτη: 2 μήνες φυλάκιση, 1 χρόνο με αναστολή και 300 ώρες κοινωνική εργασία. Η διοίκηση της αστυνομίας του έστειλε και τον λογαριασμό: 1,8 εκ € αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.