Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Κολωνία: Ένταση πριν την συγκέντρωση των υποστηρικτών Ερντογάν

Ένταση έχει προκληθεί λίγες ώρες πριν την αυριανή συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ερντογκάν στην Κολωνία, όπου αναμένονται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, περίπου 30.000 Τούρκοι που ζουν στην ΟΔΓ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Γερμανία και την Αυστρία για έλλειμμα στο δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης !!!
Σε συγκέντρωση χθες στην Άγκυρα, ο Ερντογκάν κατηγόρησε τις δυο χώρες ότι δεν επιτρέπουν τους Τούρκους που ζουν στις χώρες τους να κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να βγάλουν την τουρκική σημαία στα μπαλκόνια τους.

Βέβαια, η δήλωση του Ερτογάν δεν έχει βάση αφού η συγκέντρωση αύριο θα γίνει κανονικά.
Μπορεί εν όψη της ιδιαίτερης κατάστασης λόγω του αποτυχημένου  πραξικοπήματος ο αρχηγός της αστυνομίας, Jürgen Mathies, να κατέθεσε προς συζήτηση το θέμα της απαγόρευσης της συγκεκριμένης συγκέντρωσης, με την προυπόθεση ότι σ αυτή θα συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη και τέθηκε θέμα ασφαλείας αν ξεφύγει η συγκέντρωση από τα όρια.

Παράλληλα, έχουν δηλωθεί στην αστυνομία διάφορες αντισυγκεντρώσεις από νεολαιίστικες, καθώς και ακροδεξιές οργανώσεις.

Η εταιρεία που ανέλαβε την συγκέντρωση UETD έχει οργανώσει στο παρελθόν (2008, 2011, 2014) συγκεντρώσεις του ίδιου του Ερντογκάν στην Γερμανία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier δήλωσε στην "Süddeutschen Zeitung""  ότι "δεν επιτρέπεται οι εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία να μεταφέρονται στην Γερμανία  και να δημιουργείται εκφοβισμός σε ανθρώπους με άλλες πολιτικές απόψεις,  αυτό δεν θα το επιτρέψουμε"

Ο τουρκικής καταγωγής Πρόεδρος των Πρασίνων, Cem Özdemir άσκησε κριτική σ όσους προσπαθούν να προκαλέσουν εκφοβισμό σ αυτούς που στέκονται αρνητικά στον Ερντογάν στην Γερμανία.  "Συγκεντρώσεις όπως η αυριανή δεν πρέπει να αποτελέσει τη βάση για εκφοβισμό. Μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά" .

Πηγή: SZ, Spiegel 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.