Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ' ΤΟΥ ΕΛΛ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση του Προέδρου Συλλόγου Στήριξης Ελλ.Σχολείου Μονάχου "Κ.Καραθεοδωρή"
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας σε βάρος του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου. Με συνεχείς "ενημερώσεις" χωρίς νομικό υπόβαθρο και με συνεχείς "διαβουλεύσεις" των οποίων τα κίνητρα και οι προσδοκίες είναι άδηλα, καλλιεργείται ενα κλίμα ηττοπάθειας και
τρομοκρατίας σχετικά με το ακίνητο του Δημοσίου , που προορίζεται για το ιδιόκτητο Ελληνικό Σχολείο της Ομογένειας παγκόσμια.
Δίκαια αναρωτιέται κανείς, τι συμβαίνει; Προς τι αυτή η σπασμωδική κινητικότητα και έλλειψη νηφαλιότητας; Τι κρύβεται πίσω απο όλα αυτα;
Απο την μία πλευρά ( ή μήπως είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος) η μεθοδευμένη προπαγάνδα των τοπικών γερμανικών ΜΜΕ που διαδίδουν ότι " ο Δήμος Μονάχου ζητά να πάρει απο τους ανίκανους να κτίσουν Ελληνες, το οικόπεδο πίσω", από την άλλη οι δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ, που με φαινομενική οργή εξαπολύουν μύδρους, σε αυτούς "που θα χαρίσουν το οικόπεδο στους γερμανούς"
Και όλα αυτά γιατί υπάρχουν ό ψ ι μ ο ι  χειριστές της υπόθεσης του σχολικού κτηρίου που για διάφορους λόγους ο καθενας (άλλωστε το χρήμα και η δόξα όταν μάλιστα το παίζεις "τζάμπα μάγκας" είναι κακός σύμβουλος) θέλουν να παρουσιαστούν ως "σωτήρες" σε μια υπόθεση που νομικά και ουσιαστικά δεν χρήζει σωτηρίας,  αλλά συνέπειας στην τήρηση των συμφωνημένων.
Δεν θα εκπλαγούμε αν μάθουμε αύριο ότι μια εταιρεία του Δημοσίου "διαβουλεύεται" πάνω σε μεθοδευμένο σχέδιο της γερμανικής πλευράς να δώσει "γη και ύδωρ", για μια αχρείαστη παρέκταση προθεσμίας, αντί να ζητήσει περήφανα την κατάργηση προθεσμιών, μετά απο την απόδειξη ότι το έργο πλέον κατασκευάζεται και έχει φτάσει ήδη σε ποσοστό που ξεπερνάει το 70%.
Δεν θα εκπλαγούμε αν μάθουμε αύριο ότι ο Δήμος Μονάχου ζητά -και εμείς το δεχόμαστε- να καταθέσουμε ελληνικά χρήματα σε δική του (του Δήμου) Τράπεζα / S t a d t sparkasse) ως απόδειξη της "τετρωμένης αξιοπιστίας" μας, την στιγμή που ένας αξιοπρεπής Υπουργός μας με δήλωσή του πάνω σε χαρτί με τον θυρεό της ελληνικής Πολιτείας διαβεβαίωσε - και η διαβεβαίωση έγινε δεκτή απο την Κυβέρνηση Ανω Βαυαρίας- ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να κτίσει το σχολείο και ότι τα σχετικά κονδύλια έχουν εγκριθεί και εν μέρει εκταμιευθεί. Κάτι εντελώς αναξιόπρεπο και ουσιαστικά παράνομο, αφού το ελληνικό δημόσιο χρήμα μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να κατατεθεί.
Δεν θα εκπλαγούμε αν μάθουμε αύριο, ότι χρειαζόμαστε τις "συμβουλές" "γερμανού ειδικού επί της εκτιμήσεως ακινήτων" που θα ροκανίσει ελληνικό χρήμα για να μας δώσει γνωμάτευση, επι του χρηματοοικονομικού συμφέροντος απο την κατασκευή του σχολείου, σαν να πρέπει να μετριώνται όλα , και η μόρφωση των ελληνόπουλων, με το χρήμα ή σαν να μην υπήρξαν Ελληνες ειδικοί, που έκαναν αυτή τη μελέτη στην αρχή κατα την αγορά του οικοπέδου και όχι τώρα στο τέλος.
Δεν θα εκπλαγούμε, τέλος, αν μάθουμε αύριο ότι η γερμανική μεθόδευση ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι με έλληνες συνεργούς (ελπίζω όχι), που απο κοντή αφέλεια ενήργησαν και παραπλάνησαν παροικία, γονείς, βουλή και υπουργούς ακόμα, λέγοντας ότι "χάνουμε" το οικόπεδο, ενώ στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να χάσουμε κανένα οικόπεδο, γιατι δ ε ν θα ληφθεί η επαπειλούμενη απόφαση π ο τ έ, και απλά θα αναβάλλεται για να μας έχουν στην "πρίζα", ασκώντας το βασικό επιχείρημα καθυπόταξης κάθε περήφανου και αξιόπρεπου λαού: τον φ ό β ο.
Δεν θα εκπλαγούμε, συμπατριώτες, αν μάθουμε ότι όποια βρώμικη επίθεση έγινε σε εκείνους που πρωτοστάτησαν για να μη χαθεί το όνειρο ήταν επειδή... δεν μπορούσαν να τους καθυποτάξουν στην ραγιάδικη λογική τους, δεν μπορούσαν να θολώσουν την δ ι α ύ γ ε ι α της συνεχους και καθαρής πληροφόρησης, που είναι όπλο της δημοκρατίας, δεν μπορούσαν να αντιτάξουν κανενα επιχείρημα στην αδιάσειστη νομική επιχειρηματολογία και την διαβουλευτική τους δεινότητα.
Οχι φίλοι. Δεν θα μας πάρουν κανένα οικόπεδο, όσο εμείς συνεχίζουμε να κτίζουμε με συνέπεια.
Οταν το 2014 ξεκινήσαμε τον αγώνα, ήταν ένα αφραγο οικόπεδο. Και τότε μπορούσαν να μας το πάρουν.Και τους εμποδίσαμε, αρχίζοντας το κτίσιμο.
Σήμερα , αυτό το χώμα ειναι δικό μας και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ
Γιατι επάνω του έχει ήδη κτιστεί -και θα συνεχίζεται να κτίζεται- το όραμα της παροικίας για ενα ελληνικό σχολείο. Με σίδερα και μπετόν. Μα πάνω απο όλα, με ένα περήφανο ελληνικό πνεύμα Παιδείας.
Ας αφήσουμε τους "σωτήρες" να σώσουν τα σεσωσμένα, αν έτσι τους αρέσει. Και η παροικία ας σωσει την αξιοπρέπειά της απέναντι στο Δήμο Μονάχου ασκώντας με σοβαρότητα τα δικαιώματα της. Δεν εκλιπαρούμε προθεσμίες, απαιτούμε σεβασμο στους ΄Ελληνες της παροικίας και στα παιδιά τους, γιατι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, κερδισμένα με τον ιδρώτα 60 χρόνης παρουσίας στα πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα αυτής της πόλης.
Γ.Βλαχόπουλος,  Δικηγόρος
Πρόεδρος Συλλόγου Στήριξης Ελλ.Σχολείου Μονάχου "Κ.Καραθεοδωρή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.