Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Οδύσσεια: Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Μύκονο

Η έκθεση ξεκίνησε από το Λονδίνο και το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας, 11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι διεθνώς παρουσιάζουν 55 έργα και μαζί με
αυτά τη δική τους ερμηνεία για το οικουμενικό αυτό θέμα.
Μια Οδύσσεια υλικών και ιδεών που μπορεί να είναι pop, αφηρημένη, πολιτική, κλασική η προσωπική γίνεται ταξίδι της ψυχής, το δράμα ενός πρόσφυγα, ένα καράβι, ο δακτυλικός εξάμετρος, ένα υφαντό, ένα κόκκινο χαλί, ένα μήνυμα, ένα τραγούδι.

Αυτή η τρισδιάστατη πραγματικότητα που δεν είναι ούτε ζωγραφική, ούτε γλυπτική αλλά μια καλλιτεχνική σύνθεση πολλών πραγμάτων και προϋποθέτει χρόνια και μήνες και μέρες απόλυτης αφοσίωσης και υπομονής για να φτάσει ως εμάς, είναι η Ψηφιδωτή Οδύσσεια που ένωσε δυο χώρες και τους καλλιτέχνες-ψηφοθέτες τους σε ένα κοινό σκοπό.

Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι οι: Dugald MacInnes, Nathalie Vin, Ιωάννης Τουλιάτος, Kate Rattray, Αλέξανδρος Μπασαντής, Λύδια Παπαδοπούλου, Arianna Puntin, Άρτεμις Κλίτση, Βάσω Σπανού, Ευτυχία Φίνου και η Aliyahgator στην οποία οφείλεται η ιδέα της έκθεσης.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Λονδίνο (Hellenic Center) και μετά την Αθήνα μετακομίζει στη Μύκονο (Δημοτική Πινακοθήκη από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου).

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 9-18 Σεπτεμβρίου, Εκθεσιακός χώρος 1ου και 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Κυρ, 18:00-22:00.

Πηγή: Οδύσσεια: Έκθεση ψηφιδωτών έργων στο Λονδίνο -Από Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Μύκονο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282441/odysseia-ekthesi-psifidoton-ergon-sto-londino-apo-septemvri-se-athina-kai-mykono#ixzz4HIvTmBiR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.