Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

CNN Greece: Μαρία Κωστράκη: Μια “διεθνής Ελληνίδα” του λυρικού θεάτρου

Αφιέρωμα στην γνωστή στο Μόναχο και στην Γερμανία καλλιτέχνη Μαρία Κωστράκη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το CNN Greece.

"Στο διεθνή καλλιτεχνικό χώρο, ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και όσο περνά ο καιρός γίνεται και σκληρότερος, λέει στο CNN Greece η κυρία Μαρία Κωστράκη, καλλιτέχνης του λυρικού θεάτρου, υψίφωνος, που ζει στη Γερμανία και εργάζεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική στη γενέτειρά της Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετακόμισε στο Μόναχο
όπου σπούδασε και καταξιώθηκε επαγγελματικά, έχοντας μέχρι σήμερα συνεργασίες με τις μεγαλύτερες όπερες της Γερμανίας.

Συνταγή της επιτυχίας για την κυρία Κωστράκη είναι πέρα από τη σκληρή και συστηματική δουλειά η επιλογή “να κάνεις αυτό που σου αρέσει και αυτό που μπορείς να κάνεις καλά”.

Όσων αφορά την κακή εικόνα που πιθανώς λόγω της οικονομικής κρίσης έχει η χώρα μας στο εξωτερικό, η κυρία Κωστράκη τονίζει ότι σε επαγγελματικό επίπεδο ποτέ δεν αντιμετώπισε προκατάληψη. Αναγνωρίζει ωστόσο ότι σε προσωπικό επίπεδο, για μια περίοδο τα πράγματα ήταν δύσκολα και ένιωθε την προκατάληψη των ξένων. Σήμερα όμως και μετά απ' όσα έχουν γίνει διεθνώς, “οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει πια, ότι δεν είναι η Ελλάδα πηγή όλων των κακών”.

Όσων αφορά τα νέα παιδιά που πάνε στο εξωτερικό για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, στο δικό της επαγγελματικό τομέα, πιστεύει ότι ενώ υπάρχουν ταλέντα, συχνά τους λείπει η υποδομή με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από κάποιες ενδεχομένως πιο μέτριες φωνές".


Του Κώστα Πλιάκο, δημοσιεύτηκε  στο CNN Greece. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.