Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Την κατεδάφιση του κτιρίου αποφάσισε ο Δήμος Μονάχου

Στη σημερινή ολομέλεια του Δήμου Μονάχου και στο ερώτημα εάν το (ελληνικό) σχολικό διδακτήριο πρέπει να κατεδαφιστεί ή να συνεχιστεί η οικοδόμησή του για να γίνει γερμανικό δημόσιο σχολείο αποφάσισε - σύφμωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφλεντ- σχεδόν όμοφωνα !!! (78-2) την κατεδάφισή του.


Η γερμανική πλευρά είχε μπει μπροστά στο "οικονομικό δίλλημα" εάν θα συνεχίσει το χτίσιμο σε ένα κτίριο που δεν είναι με τις δικές τους προδιαγραφές χτισμένο ή έαν θα κατεδαφιστεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο τα έξοδα της κατεδάφισης τα αναλαμβάνει η ελληνική πλευρά.


3 σχόλια:

  1. Μονο ενα σχολειο εχει ν ελληνικη κοινοτητα στο Μοναχο?

    Γιατι θα πρεπει να παραμεινει εαν δεν εκπληρει τις προδιαγραφες...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ante Να τα πουμε απο την αρχη: Πρόκειται για ιδιόκτητο κτίσμα που θα στεγαζε 4 σχολεία ελληνικα. Οι σχολικές οικοδομικές προδιαγραφές που ισχύουν απο το 2012 για ταγερμανικά σχολεία, ειναι διαφορετικές, για τα ελληνικά (εδω θεωρούνται ιδιωτικα) σχολεία ίσχυαν οι προηγούμενες. Που σημαίνει, ότι δεν καταστρεφεται διότι δεν πληροί προδιαγραφες, αφου είναο νόμιμο όπως είναι, αλλά διότι δεν το κτίσαμε εμπρόθεσμα και στη σύμβαση του 2001 προβλεπόταν αναστροφή πώλησης αν δεν κτιστει σε μια 4ετία. Μολονότι πήραμε παραταση τοπ 2015, πάλι η Πολιτεία δεν ηταν συνεπής και τωρα οι γερμανοί το παίρνουν για να το καταστρεψουν και να κανουν δικό τους.

      Διαγραφή
  2. Μονο ενα σχολειο εχει ν ελληνικη κοινοτητα στο Μοναχο?

    Γιατι θα πρεπει να παραμεινει εαν δεν εκπληρει τις προδιαγραφες...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.