Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Γερμανία - έρευνα: Ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες υποστηρίζουν

Η εταιρεία καταγραφής της κοινής γνώμης Nielsen sports πραγματοποίησε έρευνα στις 13 Ιανουαρίου για το ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου στη χώρα σε ηλικίες μεταξύ 14 και 59 ετών.

Στην πρώτη θέση, όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπάγερν Μονάχου με 25,6% των ερωτηθέντων να δηλώνουν υποστηρικτές της και ακολουθεί η Μπρούσα Ντόρτμουντ  με 19,0%. 

Μετά και με μεγάλη απόσταση ακολουθεί η ιστορική ομάδα της Γκλάντπαχ με 5,3%, η Σάλκε και το Αμβούργομε με 4,5%, η Βρέμη με 4,0%, η νεοφώτιστη Λειψία με 3,9%, Κολωνία 3,6%, Φραγκφούρτη 3,3%, Βερολίνο με 2,7%, Φράιμπουργκ με 1,3%. Μάιντς με
1,0%, Ντάρμαστατ με 0,9%, Λέβερκούζεν με 0,8%, Αουγκσπουργκ με 0,7%, Χόφενχάιμ με 0,6%, Βόλφσμπουργκ με 0,4% και στην τελευταία θέση το Ινκολστατ με 0,2%.

Σε όλα τα κρατίδια την πρωτιά έχει η Μπάγερν Μονάχου εκτός από το Βορρά που στην πρώτη θέση είναι το Αμβούργο και δυτικά η Ντόρτμουντ.

Μάλιστα η υποστήριξη στην Λειψία, σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Αύγουστο, έχει αυξηθεί (σχεδόν +4%) ενώ το 63%  θεωρεί εμπλουτισμό στο πρωτάθλημα την συμμετοχή της νέας ομάδα (τον Αύγουστο το θεωρούσε το 48%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.