Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΑDAC: Κάτω από την "βάση" σε αξιολόγηση για πολλούς σταθμούς λεωφορείων στην Γερμανία

Η ADAC (ΕΛΠΑ) διεξήγαγε έρευνα για τους σταθμούς λεωφορείων της χώρας και κατέληξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι "φιλικοί" προς τους πελάτες.

Στην έρευνα εξετάστηκαν 10 σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων. Σε δυο από αυτούς η βαθμολογία ήταν "πολύ άσχημη" και σε μια "άσχημη".

Την καλύτερη βαθμολογία είχε ο
σταθμός στην Στουτγάρδη.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα Ιουνίου- Ιουλίου  του 2016 και σήμερα δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα. Οι κεντρικοί σταθμοί που εξετάστηκαν ήταν στις πόλεις Bremen, Dortmund, Göttingen, Hannover, München, Rostock, Hamburg, Mannheim, Stuttgart (SAB) Berlin (στο Südkreuzκαθώς στον κεντρικό σταθμό της πρωτεύουσας δεν έγινε έρευνα λόγω εργασιών). 

Μόνο σε σταθμούς που πρόσφατα χτίστηκαν ή ανακαινίσθηκαν βρίσκει κανείς υψηλή ποιότητα.

Στην Στουτγάρδη ο σταθμός είναι καλυμμένος, υπάρχει πίνακας ενημέρωσης σε πολλές γλώσσες, έχει γκισέ ενημέρωσης και εισιτηρίων και ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Η προστασία των πελατών από τον καιρό είναι ένα από τα σημεία που κριτικάρει η έκθεση της ADAC, καθώς στους περισσότερους σταθμούς απουσιάζει. Επίσης, σε πολλούς σταθμούς δεν υπάρχουν αυτόματες πόρτες ή κυλιόμενες σκάλες για να βοηθηθούν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.