Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Είναι η σχέση με τον κόσμο το πλέον αμφιλεγόμενο, δύστροπο και ημιτελές έργο της ανθρωπότητας;

Η έκθεση Paratoxic Paradoxes (Παρατοξικά Παράδοξα), που εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει νέα έργα κινούμενης εικόνας (moving image) τα οποία ερευνούν το παραπάνω κρίσιμο ερώτημα μέσα από μια διαφορετική, σύγχρονη οπτική πολιτικής οικολογίας και οικοκριτικής. Στο επίκεντρο, ο κόσμος, το περιβάλλον, ο άνθρωπος.


Η έκθεση αποτελείται από μια πρωτότυπη «κάψουλα» έργων έντεκα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, όπως αυτή συγκροτήθηκε έπειτα από αναθέσεις της πολιτιστικής, μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας τέχνης Polyeco Contemporary Art Initiative, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, προσφέροντας στο κοινό μία αξέχαστη βιωματική εμπειρία και ταξιδεύοντάς το σε όλο τον κόσμο μέσα από μείζονα περιβαλλοντικά και υπαρξιακά ζητήματα.

«Δεν μιλάμε για έναν μεταμοντέρνο ίλιγγο. Μιλάμε για συμβολισμό, ταυτότητα, πραγματικά ζητήματα», αναφέρει η κα Αργυροπούλου σε συνέντευξη τύπου. Όπως τονίζει σχετικά με την έκθεση, «ξανατοποθετούμε τη συζήτηση περί οικολογίας», «ένα ζήτημα πολιτικό», όπως το χαρακτήρισε. Επεσημαίνει δε, ότι μέσα από τα έργα «μιλάμε για το παρόν του κόσμου μας».

του Ηλ. Παλιαλέξη  από ΑΠΕ/ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.