Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αμβούργο: Δημόσιος χώρος θα λάβει το όνομα "Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ "

Για άλλους μια επιλογή που ενισχύει την ενσωμάτωση των Τούρκων πολιτών που ζουν στη Γερμανία για άλλους είναι μια απόφαση που θα προκαλέσει πολλούς και από διαφορετικές εθνότητες.

Γεγονός πάντως είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία του Αμβούργου - Κέντρο (Hamburg-Mitte) αποφάσισε πριν λίγες μέρες ένας δημόσιος χώρος να
πάρει το όνομα "Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ "

Το αίτημα ήρθε από την Γερμανοτουρκική νεολαία Hamburg (σύλλογος) και η πρόταση υπερψηφίστηκε από το νέο κυβερνητικό συνασπισμό SPD, CDU και FDP. Τα κόμματα Linke και Grüne απείχαν από την ψηφοφορία. 

Η επιχειρηματολογία ήταν ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που όχι μόνο προώθησε το διαχωρισμό κράτους / Εκκλησίας στην Τουρκία αλλά ότι βοήθησε πολλούς εβραίους από το Αμβούργο στη διάρκεια του εθνοσοσιαλισμού. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής Jimmy Blum.

Ο σύλλογος Deutsch-Türkische Jugend Hamburg είχε ξεκινήσει το εγχείρημα στις 19.05.2018 (συμπτωματικά (;) η μέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού), βρήκε υποστηρικτές άλλους 10 τούρκικους συλλόγους και συγκέντρωσε 5.000 υπογραφές πολιτών που υποστήριζαν το αίτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.