Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

"Ψήψος Αποδήμου": Ψάχνουν τη λύση στα ΑΦΜ ...

Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε πρόκληση αλλά και απολύτως εφικτό των στόχο των 300 λέγοντας χαρακτηριστικά: 

"Είναι ώρα ευθύνης. Είναι μεγάλη  πρόκληση  να πάρει το νομοσχέδιο
300 ψήφους.Θα είναι πολύ καλό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος για τις 300 ψήφους γιατί τα κόμματα στέκονται με υπευθυνότητα και όπου υπάρξουν ζητήματα θα γίνουν παρεμβάσεις και νόμοτεχνικές βελτιώσεις".

Η τελευταία αναφορά του κ. Θεοδωρικάκου σε βελτιώσεις αποκάλυψε ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ μεταξύ των σεναρίων τα οποία επεξεργάζεται το Υπουργείο είναι η χρήση του ΑΦΜ ως απόδειξη για τον δεσμό με την πατρίδα να είναι υποχρεωτική μόνο για τους ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ για τους μικρότερης ηλικίας να χρειάζεται απόδειξη τέτοιου είδους δεσμού μέσω ΑΦΜ από συγγενή α' βαθμού. 

Το ζητούμενο, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο είναι κατά πόσο πραγματικά υπάρχει διάθεση και πρόθεση σε πολιτικό επίπεδο να βρεθεί λύση καθώς σε τεχνικά ζητήματα οι λύσεις είναι πολύ πιό έυκολα να βρεθούν. Και εδώ ακριβώς είναι η ανησυχία ότι οδηγούμαστε όπως δείχνουν οι εξελίξεις μεταξύ δυο επιλογών: α) δεν θα υπάρξει νόμος, δηλ. δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές β) ο νόμος που θα ψηφιστεί θα είναι ένας νόμος που θα περιορίζει και θα αποκλείει 100άδες χιλιάδες Έλληνες που σήμερα είναι κανονικά στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.