Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Υπό κράτηση 12 ύποπτοι ακροδεξιοί Γερμανοί τρομοκράτες

Πρόσφατα στη Γερμανία δώδεκα ύποπτοι οργάνωσης ακροδεξιών τρομοκρατών τέθηκαν υπό κράτηση, έπειτα από αστυνομικές εφόδους σε έξι γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια. Οι 12 συλληφθέντες, που είναι όλοι τους γερμανοί πολίτες, θα οδηγηθούν, σήμερα Σάββατο, ενώπιον δικαστή προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Σε βάρος των πέντε βασικών υπόπτων διενεργείται έρευνα για τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον
πολιτικών, αιτούντων άσυλο και μουσουλμάνων. Τα σχέδια, τα οποία είχαν στόχο, σύμφωνα με τις εισαγγελικές πηγές, ήταν να προκαλέσουν εμφυλιοπολεμική κατάσταση στη Γερμανία. Βεβαίως μέχρι να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το πόρισμα.
Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι, σκοπός των δώδεκα υπόπτων, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού της γερμανικής αστυνομίας, ήταν να «κάνουν κομμάτια» την «κρατική ασφάλεια» και την «πολιτική και κοινωνική τάξη» της Γερμανίας. Οι τέσσερις από τους πέντε θεωρούμενους ως κύριους υπόπτους, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που τέθηκαν υπό κράτηση.

Άλλα οκτώ πρόσωπα φέρονται να υποστηρίζουν την ομάδα των βασικών υπόπτων, και είχαν συμφωνήσει να συνδράμουν με οικονομική υποστήριξη, επίσης να της προμηθεύσουν οπλισμό και γενικά να τη βοηθούν στη διάπραξη των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών. Η συγκεκριμένη εξτρεμιστική ομάδα εκτιμάται ότι συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.
Οι έφοδοι της αστυνομίας έγιναν στις περιοχές Βάδη - Βυρτεμβέργη, στη Βαυαρία, στην Κάτω Σαξονία, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη Ρηνανία - Παλατινάτο και στη Σαξονία - Άνχαλτ. Στη δε Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, αξιωματικός της αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα διότι εμπλέκεται στην υπόθεση, όμως οι αρχές του ομόσπονδου κρατιδίου απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν τρεις μέρες σε μικρή πόλη της Γερμανίας κάηκε ολοσχερώς εστιατόριο, και στην πόρτα του είχαν αφήσει ως αποτύπωμα τη σβάστικα. Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν για την εξάπλωση τρομοκρατικών ενεργειών από μικρές ακροδεξιές οργανώσεις, ιδίως μετά τη δολοφονία του Βάλτερ Λούμπκε, στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, τον Ιούνιο. Λόγος της δολοφονίας του ήταν το γεγονός ότι είχε πάρει επανειλημμένα θέση υπέρ των μεταναστών.  Γι΄ αυτή την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας νεοναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.