Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ναπολέων Γιωτίτσας: "Βιωματικά" - Αφηγήσεις μεταναστών

Το βιβλίο του με "αφηγήσεις μεταναστών,, με τίτλο "ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ" χάρισε στο "Δορυφόρο" ο συγγραφέας του Ναπολέων Γιωτίτσας.

Ο Ναπολέων Γιωτίτσας, καταγωγή από τα Γιάννενα, είναι σήμερα συνταξιούχος και είχε εργαστεί ως εκπαιδευτικός αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια στη Γερμανία ως Ειδικός σύμβουλος στο κρατιδιακό Υπουργείο Παιδείας της Έσσης.

Ενεργό μέλος ελληνικών και γερμανικών συλλόγων της περιοχής καθώς και μέλος του Συμβουλίου Αλλοδαπών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το βιβλίο του όπως ο ίδιος επισημαίνει "άρχισε να γράφεται πολλά χρόνια πριν, με αφορμή την παραγωγή διδακτικού υλικού για τα σχολεία με ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία. Μερικές από τις συνεντεύξεις που είχα πάρει τότε, από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες, έγιναν αντικείμενο
συζήτησης σε ελληνογερμανικά φόρα και δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό και ελληνικό τύπο".

Σε άλλο σημείο στην εισαγωγή ο Ναπολέων Γιωτίτσας αναφέρει " Οι βιωματικές αφηγήσεις των ανδρών και των γυναικών, που μίλησαν μαζί μου και δημοσιεύονται σ αυτό εδώ το βιβλίο, είναι μια πολιτιστική κληρονομιά, που χαρακτηρίζει την ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία"

Το βιβλίο του Ναπολέων Γιωτίτσα κυκλοφορεί σε μια χρονική στιγμή που συμπληρώνονται 60 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής εργατικής μετανάστευσης στη Γερμανία.

Τον ευχαριστούμε για την αποστολή και ευχόμαστε καλή συνέχεια 

Πληροφορίες : https://www.facebook.com/giotitsas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.