Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Δήμαρχος Μπέργκαμο: Ο αγώνας με την Βαλένθια ήταν μια "βιολογική βόμβα"

Το Μπέργκαμο (Bergamo) είναι μια πόλη της Ιταλίας που ανήκει στη περιφέρεια της Λομβαρδίας. Απέχει περίπου 40 χλμ από το Μιλάνο.

Ο πρώτος αγώνας των "16" του τσάμπιονς λιγκ μεταξύ της Αταλάντα Μπέργκαμο και της ισπανικής Βαλένθια στις 19 Φεβρουαρίου αποτελεί θέμα έντονης συζήτησης στην Ιταλία. Και αυτό όχι για τον αγώνα τον ίδιο αλλά κατά πόσο ήταν η αρχή της μεγάλης μετάδοσης του ιού στη
συγκεκριμένη περιφέρεια και στην μετατροπή της πόλης στην πόλη με τα περισσότερα κρούσματα.

44.236 φίλαθλου γέμισαν στο San-Siro-Stadion του Μιλάνου. 

6 μέρες μετά, η Βαλένθια ανακοίνωσε ότι 35% των ατόμων στο άμεσο περιβάλλον της ομάδας βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ο Δήμαρχος του Μπέργκαμο Giorgio Gori χαρακτηρίζει τον αγώνα «βιολογική βόμβα». Δεν είναι μόνο οι 44.236 φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο. Πολλοί φίλαθλοι πήγαν στα μπαρ και στα εστιατόρια του Μπέργκαμο για να δουν τον αγώνα από τις τηλεοράσεις κάτι που μπορεί να προκάλεσε ακόμη ευρύτερη διάδοση του ιού.

Επειδή ο αγώνας έγινε στο γήπεδο στο Μιλάνο μεταφέρθηκαν χιλιάδες οπαδοί με λεωφορεία και τρένα από το Μπέργκαμο. Η επιδημία στο Μπέργκαμο αυξήθηκε ραγδαία ακριβώς δυο εβδομάδες μετά τον αγώνα αυτό δήλωσε ο Francesco Le Foche, επικεφαλής του τμήματος λοιμώξεων της Πολυκλινικής στη Ρώμη  "Umberto I".

Αποδείξεις για τη θεωρία αυτή δεν υπάρχουν . Εκπρόσωπος της Protezione Civile, της υπηρεσίας που έχει αναλάβει το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού στην Ιταλία, δήλωσε στην αθλητική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης «Sportschau»  ότι "δεν υπάρχουν αριθμοί που να δείχνουν αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή του Μπέργκαμο και που να ξεκινούν από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Πηγή: Spiegel Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.