Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Γερμανία: Παράταση ταξιδιωτικής οδηγίας μέχρι 15 Ιουνίου; - Η τελευταία ανακοίνωση Αegean

Σήμερα ανακοινώθηκε νέα ταξιδιωτική οδηγία  "Reisewarnung" από τη Γερμανία μέχρι 15 Ιουνίου.

Στο έγγραφό του το Υπουργείο Εξωτερικών αφήνει ανοικτό το αν θα είναι δυνατά τα παραθεριστικά ταξίδια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, οι οποίες σε ορισμένα κρατίδια θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου. Αντ' αυτού, αναφέρει ότι η μέχρι τώρα ταξιδιωτική
προειδοποίηση θα ισχύει «μέχρι νεωτέρας», και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Πριν από αυτήν την ημερομηνία θα πρέπει να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, και για το σκοπό αυτό υπάρχει η διάθεση στενής διαβούλευσης κυρίως με τις γειτονικές στην  ΕΕ χώρες.

Ο λόγος για την ταξιδιωτική προειδοποίηση είναι ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς σημαντικό λόγο δεν θα είναι δυνατά τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα πρέπει κανείς να υπολογίζει δραστικούς περιορισμούς στη διεθνή εναέρια κυκλοφορία και παγκόσμιες απαγορεύσεις εισόδου ή ρυθμίσεις για την καραντίνα. Με την ταξιδιωτική προειδοποίηση ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του ιού και να αποτραπεί το ενδεχόμενο, πολυάριθμοι Γερμανοί παραθεριστές να εγκλωβιστούν και πάλι στο εξωτερικό.

Aegean και Lufthansa
Παράλληλα η Aegean με την τελευταία ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της ενημερώνει :

"Αλλάξτε τώρα το εισιτήριό σας online χωρίς κόστος
Εάν έχετε εισιτήριο που έχει
εκδοθεί έως 09/04/2020, με αρχική ημερομηνία ταξιδιού από 1 Απριλίου 2020 έως και 31/07/2020 τώρα έχετε τη δυνατότητα να το μεταθέσετε σε όποια ημερομηνία επιθυμείτε από 01/08/2020 έως και 27/03/2021:
χωρίς χρέωση διαφοράς ναύλου και χωρίς rebooking fees (ισχύει για αλλαγές έως 10/05/2020)
με έως 3.000 επιπλέον Miles+Bonus μίλια εξαργύρωσης (ισχύει για αλλαγές έως 3/05/2020)"

H Lufthansa παράλληλα ανακοινώνει ότι για κρατήσεις που έχουν γίνει μεταξύ 20 Απριλίου και 15 Μαίου μπορούν να μεταφερθούν μέχρι 31 Αυγούστου σε άλλη ημερομηνία μέχρι και 30 Απριλίου 2021. Μπορεί δεν να αλλάξει και ο προορισμός αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της

Θα πάμε φέτος διακοπές στην Ελλάδα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.