Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τι είπε στο ZDF ο Πρόεδρος της Ντόρτμουντ για την Bundesliga

Καλεσμένος στην χθεσινή εκπομπή του Markus Lanz στο ZDF ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ Hans-Joachim Watzke.

Ο Watzke υπερασπίτηκε το αίτημα της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας DFL για την επανέναρξη της Bundesliga (σύμφωνα με τα ΜΜΕ θα γίνει μέσα Μαίου).

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η Bundesliga ήταν το πρώτο ερώτημα του Markus Lanz. "Όπως η VW ξεκινάει ξανά την παραγωγή έτσι και το ποδόσφαιρο, το οποίο έχει 56.000 εργαζόμενους" απάντησε ο Watzke

"Το σχέδιο που ετοίμασε επιτροπή ιατρών για την προστασία των παικτών και των γύρω αυτών έχει δει όλες τις λεπτομέρειες και η πιθανότητα κρούσματος είναι πολύ μικρότερη από ότι αν οι ποδοσφαιριστές ήταν ελεύθεροι  να κυκλοφορούν.
Το κόστος για την Bundesliga αν δεν γίνουν οι 9 αγωνιστικές ανέρχεται σε 750 εκ € χωρίς μέσα σ αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα που θα χαθούν από τα εισιτήρια. Κάθε αγωνιστική, χωρίς φιλάθλους, θα κοστίζει 3 εκ € για το σύλλογο, τόνισε ο επικεφαλής της Ντόρτμουντ"

Στο ερώτημα του Markus Lanz για το πως είναι δυνατόν να διαλυθεί οικονομικά η Bundesliga επειδή δεν θα γίνουν 9 αγώνες απάντησε ότι "και η Lufthansa, μια ευημερούσα εταιρεία πριν τον κορωνοϊό, χρειάστηκε 3 μήνες και είναι σε φάση πτώχευσης". 

Γιατί η Ολλανδία και η Γαλλία σταμάτησαν το ποδόσφαιρο μέχρι τον Σεπτέμβριο ρωτήθηκε ο Watzke και απάντησε χαριτολογώντας "οι Γάλλοι γνωρίζουν τον πρωταθλητή από τέλος Σεπτεμβρίου" κάτι όμως που άρπαξαν ως ευκαιρία ο Markus Lanz και ο επίσης καλεσμένος στην εκπομπή Ralph Brinkhaus (επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU) και να του απαντήσουν "και εμείς τονγνωρίζουμε" (εννοώντας ότι συνήθως το πρωτάθλημα στη Γερμανία το κερδίζει η Μπάγερν Μονάχου.

Πάντως ο Watzke ανέφερε ότι ήδη οι Πολωνοί αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν το ποδόσφαιρο μέσα Μαίου, το ίδιο οι Αγγλοι (Ιούνιο) όπως και οι Σουηδοί και μάλιστα με φιλάθλους.

Στο κίνδυνο που υπάρχει ότι οι παίκτες θα βρίσκονται τόσο κοντά παρουσίασε ένα στοιχείο ότι "μόλις 9% του χρόνου ενός αγώνα οι παίκτες είναι σ απόσταση μικρότερη του 1,5 ο ένας από τον άλλο παίκτη.

Επέμενε στις απανωτές ερωτήσεις ότι "δεν είναι ειδική μεταχείριση να επιτραπεί να συνεχίσει το πρωτάθλημα καθώς ένας μετά τον άλλο κλάδο της οικονομίας ανοίγει και το ποδόσφαιρο είναι και αυτό ένας κλάδος της οικονομίας".

Η συζήτηση έκλεισε με τον Watzke να επαναλαμβάνει ότι "την απόφαση θα την πάρει η πολιτική, εμείς ετοιμάσαμε ένα σχέδιο που ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και παρακαλούμε τους πολιτικούς να μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα, δεν απαιτούμε"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.