Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Χαρά Κεφαλίδου: Ανάγκη στήριξης των ομογενών μαθητών

Σε κατάθεση Αναφοράς  στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων προχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου:  για την ανάγκη στήριξης των ομογενών μαθητών και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείαςτου Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην περιοχή ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βερολίνου και ανέδειξε το θέμα μετά από σχετική επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΠΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η Χαρά Κεφαλίδου ζητά από την Υπουργό να δώσει άμεσες λύσεις για την υλοποίηση  της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα ελληνικάσχολεία του εξωτερικού, -μεταξύ άλλων-, λόγω έλλειψης κατάλληλης προετοιμασίας, σχεδιασμού,διδακτικών   και   μαθησιακών   στόχων,   μαθησιακού   υλικού,   κατάλληλης   υλικοτεχνικής   υποδομής.

Επισημαίνει, επίσης, τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν μόνοιτους οι εκπαιδευτικοί για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στήριξη των μαθητών τους, οι οποίεςόμως δεν επαρκούν για την απρόσκοπτη, συνολική και αποτελεσματική εφαρμογή της. Επιπλέον, ζητά από την Υπουργό να καλύψει την ανάγκη που επισημαίνουν και οι εκπαιδευτικοί γιαέμπρακτη   στήριξη   της   ελληνικής   Πολιτείας   στα   πολλαπλά   ζητήματα   που   απασχολούν   τηνελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην περιοχή τους, τα οποία λόγω της πανδημίας γίνονται εντονότερα και απαιτείται η άμεση επίλυσή τους.

(Μπορείτε να διαβάσετε την ερώτηση εδώ: http://www.xarakefalidou.gr/archives/6250#more-6250)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.