Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Άδειες παραλίες; Αυξάνεται η αγωνία στη Νότια Ευρώπη

"Καλύτερα να αποφύγουμε κρατήσεις για το καλοκαίρι" δήλωσε πριν λίγες μέρες η Πρόεδρος της ΕΕ von der Leyen. 

Δήλωση που προκάλεσε πολιτικούς στις χώρες του Νότου. 

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στην πλατφόρμα Politico σχετικά με τη δήλωση της Επιτρόπου ότι „δεν ήταν
οπωσδήποτε βοηθητική. Δεν πιστεύω ότι πρέπει ο κόσμος να κάνει τώρα κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να συντονιστούμε και να δούμε πως θα μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση του τουρισμού.
"Άλλωστε", συνέχισε ο Έλληνας Υπουργός, "οι χώρες της Ευρώπης αποτελούν τους πιό ασφαλείς προορισμούς. Που αλλού θα πρέπει να είναι οι προορισμοί των φετινών καλοκαιρινών διακοπών άν όχι στις παραλίες της Ευρώπης ;"

Μια ταυτότητα υγείας για όσους ταξιδέψουν με αεροπλάνο θα μπορούσε να ήταν μα λύση υποστηρίζει η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας Kurier .

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά και στην Ισπανία όπου σύμφωνα με την εφημερίδα ABC σχεδιάζεται η απαγόρευση αλλοδαπών τουριστών στη χώρα . Αλλά ακόμη και για τους ίδιους τους Ισπανούς που θα θέλουν να κάνουν τουρισμό στην ίδια τους τη χώρα σχεδιάζονται περιορισμοί όπως η χρήση μάσκας, στα καταστήματα και μπαρ και να διατηρηθεί η τήρηση της απόστασης μεταξύ των ανθρώπων.

Iταλία: Στην Ιταλία έχει ξεκινήσει ένας "ανταγωνισμός" προτάσεων για το πως δεν θα χαθεί η παραλία του καλοκαιριού σύμφωνα με άρθρο της Süddeutsche Zeitung.
Η τοποθέτηση πλέξιγκλας ανάμεσα στις ομπρέλες που πρότεινε μια εταιρεία στο διαδίκτυο έγινε θέμα συζήτησης. 

Η ένωση των διαχειριστών παραλιών κάνει σκέψεις για δήλωση επίσκεψης εκ των προτέρων στην παραλία προκειμένου να μη γίνεται μαζική προσέλευση.
Στο ίδιο πνεύμα γίνονται σκέψεις για ωράρια ανάλογα με ηλικίες. Το πρωί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια οι πιό νέοι στην ηλικία. 
Η απολύμναση στις καμπίνες και στις ντουζιέρες να γίνονται πολλές φορές την ημέρα ακόμη και η άμμος στις παραλίες. 

Σκέψεις γίνονται και για το αν ο κάθε κάτοικος θα πρέπει να έχει δικαίωμα να πάει μόνο σε παραλία της περιοχής του έτσι ώστε να μην γίνεται ιδιαίτερη μετακίνηση.

Τέλος σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung στην Ιταλία κάνουν σκέψεις για το μπόνους των 300 € για κάθε ιταλική οικογένεια που θα κάνει διακοπές στην Ιταλία.

Αν και έχει γίνει σύνθημα όντως οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες θα αποδειχτούν κρίσιμες καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί τα σκληρά περιοριστικά μέτρα στις περισσότερες χώρες, θα υπάρχουν χώρες που θα έχει γίνει η επανεκκίνηση στην κανονικότητα (Γερμανία, Αυστρία κλπ) και έτσι θα στηρίζουμε τις απόψεις μας σε πιό στέρεα δεδομένα.

Διαφορετικός θα είναι ο σχεδιασμός αλλά πολύ περισσότερο η αντίδραση του κόσμου αν με την άρση των περιοριστικών μέτρων εκτιναχθούν τα κρούσματα ή αν παραμείνουν σταθερά. Αν έχει βρεθεί κάποιο φάρμακο ή αν αποδειχτεί ότι η θερμοκρασία παίζει τελικά ρόλο στη μετάδοση του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.