Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Θα πάμε φέτος διακοπές στην Ελλάδα ;

Σήμερα που ανακοινώθηκε η παράταση της ταξιδιωτικής οδηγίας (Reisewarnung) μέχρι 15 Ιουνίου ήταν λογικό να προκαλέσει ερωτήματα σε πολλούς Έλληνες που θέλουν το καλοκαίρι να πάνε στην Ελλάδα. 

Θα πάμε φέτος Ελλάδα; Ποια είναι η κατάσταση. Προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε στοιχεία για να ενημερώσουμε για τα δεδομένα.

Απάντηση με "ναι" ή "όχι" δεν θα δώσουμε εμείς αλλά μερικά στοιχεία ίσως βοηθήσουν για να κατανοηθούν μερικά θέματα.

1. Δεν είναι απαγόρευση, είναι ΟΔΗΓΙΑ (προειδοποίηση).

2. Το ζητούμενο είναι εάν υπάρχουν πτήσεις (κάτι που λογικά θα υπάρχουν. Δικές μας πληροφορίες θέλουν ότι αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου οι πτήσεις. ήδη 18 Μαίου ανοίξαν πτήσεις Μόναχο-Φρανκφούρτη-Αθήνα με Lufthansa).

3. Αν υπάρχουν πτήσεις μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι παρά την ΟΔΗΓΙΑ.

4. Ο εργοδοτης δεν μπορεί να απαγορεύσει ατον εργαζόμενο να κάνει τις διακοπές του. Αν όμως λόγω της κατάστασης για την οποία έχει δοθεί η ΟΔΗΓΙΑ δεν μπορέσει ο εργαζόμενος να επιστρέψει έγκαιρα στη δουλειά του είναι δική του αποκλειστική ευθύνη (του εργαζόμενου) με όποιες επιπτώσεις.

5. Η ασφάλεια ασθενείας δεν έχει περιορισμούς. Ισχύει όπως και σε κανονικές συνθήκες.

Ποια είναι τα αρνητικά αν επιλέξουμε να κάνουμε ταξίδι παρά το ότι υπάρχει ΟΔΗΓΙΑ ;
α) Ενδεχομένως επιπτώσεις στις ακυρώσεις εισιτηρίων ή αλλαγής τους από ταξιδιωτικούς πρακτόρους

β)  Επειδή δεν είναι προβλέψιμη η εξέλιξη της πανδημίας ο αδειούχος/ταξιδιώτης πρέπει να λάβει υπ όψη ότι είτε η χώρα αναχώρησης είτε η χώρα προορισμού μπορεί το συγκεκριμένο διάστημα να έχει εφαρμόσει "καραντίνα" ή άλλα περιοριστικά μέτρα (κλείσιμο συνόρων κλπ).

γ) Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν θα επαναλάβουν τη διαδικασία επαναπατρισμού για άλλη μια φορά, δηλ. να οργανώσουν επιστροφή πολιτών της Γερμανίας που έχουν μείνει "παγιδευμένοι" σ άλλη χώρα (έφεραν πάνω από 200.000 όταν ξεκίνησε η πανδημία). Όπως το αντίστοιχο και η Ελλάδα που οργάνωσε μεν επιστροφές αλλά όχι για όλες τις χώρες.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν αρχίσουν οι πτήσεις (που θα αρχίσουν) δεν μας εμποδίζει η ΟΔΗΓΙΑ να κάνουμε ταξίδι (διακοπές) στην Ελλάδα.

Όμως επίσης αλήθεια είναι ότι, είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε σχεδιασμό γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη τις εξελίξεις που θα προκύψουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Γερμανία: Παράταση ταξιδιωτικής οδηγίας μέχρι 15 Ιουνίου; - Η τελευταία ανακοίνωση Αegean


Δορυφόρος με πηγή στιχείων από ADAC, γερμανικά συνδικάτα , στέλεχος της Betriebskrankenkasse AUDI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.