Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Μέρκελ: Οι ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα

Τι δήλωσε η Καγκελάριος μετά την κοινή συνεδρίαση με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων στην οποία -σύμφωνα με τα ΜΜΕ- προέκυψε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Βαυαρίας και Βόρειας Ρηνανίας καθώς οι Βαυαροί σε αντίθεση με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας το οποίο ήθελε πιό αργούς ρυθμούς στην άρση των περιοριστκών μέτρων. 

Τι ανακοίνωσε η Μέρκελ:

Διατήρηση της απόστασης των 2 μ.
μεταξύ των ανθρώπων σε υπαίθριους χώρους και συνεχίζει να ισχύει μόνο με άτομα της οικογενείας ή ένα άτομο εκτός οικογένειας.

Σχολεία, νηπιαγωγεία και εξετάσεις
Από 4 Μαίου να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία για μαθητές με προαγωγικές εξετάσεις καθώς και η τελευταία τάξη των Δημοτικών (4η τάξη). Θα δοθεί έτσι ο χρόνος να προετοιμαστούν τα σχολεία.
Να γίνουν οι απολυτήριες εξετάσεις (Abiprüfungen)
Να παραμείνουν σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης -όπως μέχρι τώρα - τα νηπιαγωγεία αλλά να επεκταθούν σε ιδιαίτερες  ομάδες, δηλ γονείς παιδιών που εργάζονται σε κεντρικούς τομείς της οικονομίας.

Καταστήματα:
Καταστήματα έως 800 τ.μ. μπορούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές υγιεινής να ανοίξουν από τα ομόσπονδα κρατίδια από τη Δευτέρα. 
Ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα πώλησης ΙΧ, ποδηλάτων καθώς Βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, ζωολογιοί κήποι .

Εστιατόρια και ξενοδοχεία
Θα παραμείνουν κλειστά. Ξενοδοχεία μπορούν να δεχτούν μόνο ειδικές περιπτώσεις πελατών όπως εργαζόμενους όχι όμως τουρίστες.

Στα Πανεπιστήμια μπορούν να δίνονται εξετάσεις 

Κουρεία, κομμωτήρια
Με συγκεκριμένες προδιαγραφές να ανοίξουν από 4 Μαίου. 

Θρησκευτικές εκδηλώσεις
¨Όλες οι συνθροίσεις σε χώρους θρησκευτικής πίστης δεν θα επιτρέπονται

Mεγάλες εκδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται μέχρι 31 Αυγούστου

Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική αλλά συνιστάται

Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων θα προσαρμοστεί ανά κρατίδιο δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας (Söder) που είναι και επικεφαλής των Πρωθυπουργών των κρατιδίων .


Ταξίδια και επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς δεν επιτρέπονται

Θα συνεχίσουν οι έλεγχοι στα σύνορα με Αυστρία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Δανία και Ελβετία αντίθετα δεν θα υπάρχουν άλλο έλεγχοι σε σύνροα με Βέλγιο και Ολλανδία. 

Η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία θα κάνει τις εξετάσεις απολυτηρίου από τη Δευτέρα 20 Απριλίου

Στις 11 Μαίου στη Βαυαρία τα σχολεία. Δείτε ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.