Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Στις Καστανιές στο 'Εβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας / ΒΙΝΤΕΟ

«Mε πίστη, αποφασιστικότητα και συνέπεια μπορούμε να υπερβούμε οπιοδήποτε κίνδυνο οποιαδήποτε κρίση » δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψη της στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου, ενώ αναφέρθηκε και στην πανδημία 

Η ομιλία της 
Βρίσκομαι σήμερα, την Κυριακή του
Πάσχα, κοντά στους φύλακες των συνόρων μας, για να αποτίσω φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υπερασπίζονται την ασφάλεια της Ελλάδας και συγχρόνως της Ευρώπης και να διαβεβαιώσω τους ακρίτες μας ότι, διασφαλίζοντας τα σύνορα, διασφαλίζουν και την ειρήνη.

Αλλά και για να μεταφέρω στους υπόλοιπους Έλληνες το μήνυμα που αντλούμε από το υψηλό φρόνημα των ανδρών και γυναικών αυτών που μας λέει ότι με πίστη, αποφασιστικότητα και συνέπεια μπορούμε να υπερβούμε κάθε οπιονδήποτε κίνδυνο, οποιαδήποτε κρίση ».

«Σε κάποια άλλα σύνορα, εκείνα που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο, όλοι μας δίνουμε έναν αγώνα, στο μέτρο που μας αναλογεί. Δεν μιλώ μόνο για τους μαχητές της πρώτης γραμμής, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους συμπολίτες μας που παρέχουν υπηρεσίες, τους οποίους σεβόμαστε και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

«Μιλώ για όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, που περνούν ένα μοναχικό Πάσχα, μακριά από τις οικογένειές τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τους φίλους, τον τόπο τους. Μιλώ για τις προσωπικές θυσίες που κάνει ο καθένας για συλλογικό καλό. Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε ότι οι θυσίες μας αυτές πιάνουν τόπο, πως εμείς "οι σεμνοί Έλληνες", όπως μας αποκάλεσε πρόσφατα ένα ξένο δημοσίευμα, γίναμε, για όλο τον κόσμο, το υπόδειγμα στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ζούμε φέτος το πιο δύσκολο Πάσχα της πρόσφατης ιστορίας μας. Αλλά ένα Πάσχα που είναι πιό πνευματικό, το πιο εσωτερικό. Γι' αυτό και δεν μεμψιμοιρούμε. Υπομένουμε και επιμένουμε. Θέλω να απευθύνω ένα χαρμόσυνο "Χριστός Ανέστη" σε όλο τον Ελληνισμό που γιορτάζει κάνοντας "την προσευχή του μάχη" -για να παραφθείρω ελαφρά τον στίχο του Νίκου Καρούζου. Και εύχομαι, σε έναν χρόνο από τώρα, να είμαστε όλοι παρόντες και να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης με τον πατροπαράδοτο, ευφρόσυνο τρόπο, σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τον φόβο, μια πατρίδα που θα βαδίζει απτόητη στον δρόμο της προόδου, της προκοπής, της αισιοδοξίας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.