Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η αυριανή τηλεδιάσκεψη 11 χωρών της Ευρώπης για τον Τουρισμό

Αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στην οποία η Γερμανία καλεί τις χώρες που αποτελούν τουριστικό προορισμό των Γερμανών.

Στη τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπ. Εξωτερικών άλλων 10 χωρών και συγκεκριμένα Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Αυστρίας, Κροατίας,
Πορτογαλίας, Μάλτας, Σλοβενίας, Κύπρου και Βουλγαρίας.

Στην σημερινή εκπομπή "Bericht aus Berlin" του πρώτο δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού ARD o Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas δήλωσε ότι επιθυμεί να μην παραταθεί η ταξιδιωτική οδηγία "Reisewarnung" μετά τις 15 Ιουνίου.

"Ο στόχος πρέπει να είναι μετά τις 15 Ιουνίου οι πολίτες να έχουν οδηγίες, να γνωρίζουν τους κανόνες και τα περιοριστικά μέτρα που θα υπάρχουν σ όλα τα κράτη για να μπορούν να εκτιμήσουν μόνοι τους τα ρίσκο ανά περιοχή/κράτος και να κρίνουν οι ίδιοι αν θέλουν να πάνε ή όχι.

"Κανονικές καλοκαιρινές διακοπές όπως τις γνωρίζουμε δεν θα υπάρξουν σ κανένα κράτος", συμπλήρωσε.

"Στόχος είναι να υπάρχει συντονισμός στο άνοιγμα των συνόρων. Αλλά πάντα θα υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Θα ήταν ανεύθυνο να υιοθετήσουμε τους ίδιους κανόνες για όλα τα κράτη όταν π.χ. στο ένα κράτος τα κρούσματα αυξάνονται και στο άλλο βρίσκονται σε μηδενικό επίπεδο".

Αναφορικά με την 14ήμερη καραντίνα εξέφρασε την άποψη ότι σ επίπεδο χωρών της Ευρώπης μπορεί να καταργηθεί και να περιοριστεί για τουρίστες από τρίτες χώρες, επισημαίνοντας ότι αυτό πάντα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας σ κάθε χώρα. 

Ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει αντίστοιχη συνάντηση με τις χώρες που συνορεύει η Γερμανία προκειμένου και σ αυτό το επίπεδο να υπάρχει μια καθαρή εικόνα για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.