Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο Heiko Maas καλεί Ελλάδα και 9 χώρες σε συνάντηση για τουρισμό

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas κάλεσε σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα εβδομάδα τους συναδέλφους του από δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς ως προς το πώς θα μπορούσαν να χαλαρώσουν σταδιακά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Πορτογαλία, Μάλτα, Σλοβενία, Κύπρος και Βουλγαρία
έχουν προσκληθεί στην τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, όπως το DPA πληροφορήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στόχος της συνάντησης είναι μια συντονισμένη προσέγγιση σε σχέση με το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες. Στη Γερμανία ισχύει καταρχήν μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους τουρίστες έως τις 14 Ιουνίου. Ο Maas σχεδιάζει να την άρει σταδιακά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει υποτροπή στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας -πρώτα για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη ότι τα σύνορα με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία θα ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου. Η συνοριακή κυκλοφορία προς το Λουξεμβούργο θα ομαλοποιηθεί ξανά το Σάββατο, ενώ υπάρχουν  συνομιλίες με τη Δανία σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.