Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Δ/ντές Γυμνασίων: Δεν είναι ρεαλιστικά αυτά που ζητάει το Υπουργείο

Την έντονη ανησυχία αλλά και αγωνία των διευθυντών των γερμανικών γυμνασίων στη Βαυαρίας μετέφερε ο εκπρόσωπός τους Walter Baier σε χθεσινή του συνέντευξη στη Βαυαρική ραδιοφωνία (BR5) και στην εκπομπή  "Campusmagazin"

O Πρόεδρος της ένωσης διευθυντών γυμνασίων Βαυαρίας δήλωσε ότι όλοι οι διευθυντές έχουν μεγάλη αγωνία για το πως θα μπορέσουν μετά τις διακοπές της Πεντηκοστής να ανταποκριθούν στα μέτρα προστασίας
από τον ιό που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Παιδείας. "Σήμερα έχουμε 100-150 μαθητές στις 15 Ιουνίου θα έχουμε 300-350 μαθητές". "Δεν είναι ρεαλιστικό το σχέδιο τήρησης των αποστάσεων και δεν μπορεί πρακτικά να τηρηθούν όλα τα μέτρα"

Εντονη ψυχική πίεση σε διευθυντές
"Οι διευθυντές έχουν την ευθύνη και οφείλουν να υλοποιήσουν το σχεδιασμό και αυτό δημιουργεί μια έντονη ψυχολογική πίεση σ όλους μας"

Ασκήσεις επί χάρτου το Υπουργείο Παιδείας
"Πάνω από 100 οδηγίες έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας αλλά αφενός οι περισσότερες από αυτές είναι γραμμένες σε γλώσσα νομική που μας δυσκολεύει να τις καταλάβουμε αφετέρου θα προτιμούσα αντί να έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι τροποποιημένες οδηγίες, να πάρουν χρόνο, να σκεφτούν καλά όσοι σχεδιάζουν και να μιλήσουν και μαζί μας πριν καταλήξουν"

Επαναληπτικές εξετάσεις
"Πιστεύουν (στο Υπουργείο) ότι όλα θα γίνουν. Οι απαιτήσεις είναι πολλές. Να καλύψουμε την ύλη, να γίνει βοηθητικά μάθηματα" 
"Βγάλανε μια ανακοίνωση ότι οι μαθητές μπορούν να δώσουν αν θέλουν επαναληπτικές εξετάσεις σε μαθήματα χωρίς να σκεφτούν πως θα γίνει αυτό πρακτικά μέσα σε 6 εβδομάδες".

Μην πιέζετε τους μαθητές
"Ας σταματήσουμε να πιέζουμε τους μαθητές. Δεν χάνετε η εκπαιδευτική τους μάθηση για 2-3 μήνες. Δεν πρόκειται για εκπαιδευτική καταστροφή"

Η επόμενη χρονιά
"Δεν βλέπω φως στο τούνελ γιατί τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη σχολική χρονιά και δεν έχουμε ιδέα πως θα γίνει αυτό"

Η συνέντευξη δόθηκε στον Fabian Mader και είναι περίληψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.