Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ανοιχτά τα σύνορα του οδικού δικτύου Σερβίας και Κροατίας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πρεσβείας καταργείται η απαγόρευση εισόδου στη Δημοκρατία της Σερβίας, καθώς καταργούνται και τα επιδημιολογικά μέτρα για όλες τις κατηγορίες Σέρβων και αλλοδαπών πολιτών. 

Βάσει της εν λόγω Απόφασης, για την είσοδο στη Δημοκρατία της Σερβίας δεν απαιτείται πλέον ειδική συγκατάθεση/άδεια για την είσοδο όλων των κατηγοριών αλλοδαπών
πολιτών. Με την εν λόγω η διέλευση των συνόρων της Δημοκρατίας της Σερβίας επιστρέφει στο κανονικό καθεστώς.

Επίσης, σε όλα τα πρόσωπα τα οποία εισέρχονται στη Δημοκρατία της Σερβίας κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων (αποκλειστικά) θα χορηγείται έγγραφη ενημέρωση – υγειονομική προειδοποίηση, σε δύο γλώσσες, σερβικά και αγγλικά, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να σέβονται για την αποτροπή της εμφάνισης, της εξάπλωσης και για την καταπολέμηση της μεταδοτικής ασθένειας COVID -19.

Επίσης σε αντίστοιχο απόσπασμα ανακοίνωσης Πρεσβείας σχετικά με την Κροατία αναφέρεται:

Ορισμένοι περιορισμοί καταργούνται σταδιακά και:

-    Οι Κροάτες πολίτες επιτρέπεται τώρα να εισέλθουν στη Δημοκρατία της Κροατίας, καθώς και να πάνε στο εξωτερικό, χωρίς την υποχρέωση αυτο-απομόνωσης για 14 ημέρες, αλλά σε συμμόρφωση με τα γενικές και τις ειδικές συστάσεις και οδηγίες του Κροατικού  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

-    Ομοίως, οι πολίτες χωρών της ΕΕ / Σένγκεν, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους:

•    επιτρέπεται να εισέλθουν στη Δημοκρατία της Κροατίας, σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές συστάσεις και οδηγίες του Κροατικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας  όταν πρόκειται για επιχειρηματικούς λόγους ή άλλα οικονομικά συμφέροντα.
•    επιτρέπεται να εισέλθουν στη Δημοκρατία της Κροατίας, σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές συστάσεις και οδηγίες του Κροατικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας  όταν πρόκειται για τουρισμό και έχουν στην κατοχή τους  αποδεικτικά προπληρωμένης διαμονής ή  κράτησης σε ξενοδοχείο / διαμέρισμα/κάμπινγκ ή ενοικίασης σκάφους αναψυχής,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.