Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τι γίνεται με τους στρατεύσιμους του Ιουνίου που είναι στο εξωτερικό

Τον Ιούνιο ξεκινά η κατάταξη των στρατευσίμων με την 2020 Γ΄ ΕΣΣΟ (Ιούνιος 2020) στο Στρατό Ξηράς και στην Πολεμική Αεροπορία και η Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (α΄ δεκαπενθήμερο Ιουνίου 2020) δηλαδή για όσους ήταν να καταταγούν τον Μάιο και λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκε η κατάταξή τους για ένα μήνα αργότερα.


Για αρκετές περιπτώσεις στρατευσίμων, κυρίως κατοίκων εξωτερικού αλλά και άλλες περιπτώσεις που έχουν "εγκλωβιστεί" σε χώρες του εξωτερικού λόγω πανδημίας υπάρχουν πιθανότητες να μην μπορέσουν να παρουσιαστούν στην μονάδα τους τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσουν με το στρατολογικό τους γραφείο και να ενημερώσουν σχετικά .

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της στρατολογίας "στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19 και της επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την υποβολή αιτημάτων στρατολογικής φύσης (π.χ. αναβολές σπουδών, μειωμένη θητεία κλπ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την σχετική αίτηση  και αφού τη συμπληρώσουν και την υπογράψουν, να την αποστείλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ σε μορφή pdf, επισυνάπτοντας τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται σε μορφή pdf".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.