Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η εμπειρία μιας οικογένειας που ταξίδεψε χθες από Φρανκφούρτη - Αθήνα

Οικογενειακός λόγος ανάγκασε την οικογένεια της Κατερίνας Λούπα να πετάξει χθες Δευτέρα 12 Μαίου στην Ελλάδα. 

Η μόνη δυνατή πτήση ήταν Φρανκφούρτη-Σόφια (Βουλγαρίας) - Αθήνα (13 ώρες ταξίδι)

Στο ταξίδι προς Σόφια ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα έντυπο με στοιχεία ενώ στη Σόφια έγινε έλεγχος πυρετού.

Στην Αθήνα έγινε το τεστ, πήγαν τους επιβάτες με λεωφορείο στο ξενοδοχείο. Σήμερα δηλ σε 24 ώρες περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα. Ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο και απαγορεύεται η έξοδος από αυτό(έχει πρόστιμο).

Το κόστος διαμονής, διατροφής αλλά και του τεστ το ανέλαβε το κράτος (Ελλάδα).

Βέβαια όταν φθάσουν στο προορισμό τους (Πρέβεζα) θα πρέπει να μείνουν 14 μέρες σε καραντίνα για την περίπτωση που κόλλησαν τον ιό στο αεροδρόμιο.

Τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα πριν από λίγο και ξεκίνησαν το ταξίδι για τον τελικό τους προορισμό.

Μας ζήτησε να επισημάνουμε "την τέλεια οργάνωση της κυβέρνησης από αστυνομία, γιατρούς και την πολιτική προστασία. Αν και πολλοί δεν συμφωνούν με αυτό που γίνεται, βρίσκω πως είναι το μόνο σωστό, για να προστατέψουμε τον λαό μας"

Επίσης σημείωσε ότι "Και κάτι άλλο, μας έδωσαν και για τις δύο πτήσεις 2 μπουκαλάκια νερό στις πτήσεις. Έτσι όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο ο κόσμος (επιβάτες) φώναζε πεινάμε!
Το παιδιά της υπηρεσίας "προστασία πολίτη" μας καθησύχαζε πως θα μας φροντίσουν σ όλα, όπως κι έγινε"

Όσον αφορά το Ε1, δεν το ζήτησε κάποιος, δεν γνωρίζει όμως αν αυτό γίνει όταν φθάσουν στον τελικό προορισμό.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Η μάσκα με το φίλτρο που φοράει η κυρία (και που προορίζεται αποκλειστικά για το προσωπικό που φροντίζει ασθενείς) προστατεύει μόνο την ίδια αλλά όχι τους γύρω της. Τα σταγονίδια εκτοξεύονται κανονικότατα από την μάσκα. Δεν καταλαβαίνω πώς της επέτρεψαν την είσοδο στο αεροπλάνο. Προφανώς η κυρία δεν γνώριζε αλλά είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα μωρά που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να φορέσουν μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις πτήσεις μου με μάσκα FFP3 και FFP2 είναι αναγκαίο, γιατί ανήκω στις ευπαθεις ομάδες. Αυτές είναι οι μάσκες που κλείνουν εντελώς και προσφέρουν αρκετά καλή προστασία από έναν ιό. Τώρα γνωρίζουμε ότι είναι μάλλον κάτι παραπάνω από υπερβολικό, καθώς έρχεστε σε επαφή με επαρκή συγκέντρωση ιών σε εξαιρετικές περιπτώσεις που χρειάζεστε αυτήν τη μάσκα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει σίγουρα να προορίζεται για ιατρικό προσωπικό (στο οποίο ανήκω), επειδή υπάρχει ακόμα κάποια έλλειψη εδώ, ειδικά εάν ο γενικός πληθυσμός φοράει τώρα αυτές τις μάσκες. Το τεστ μου βγηκε αρνητικό, δεν έβαλα σε κίνδυνο κανέναν, ηρεμία λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι θέμα ηρεμίας, είναι θέμα αυτοπροστασίας και προστασίας των παιδιών μας και ειλικρινά δεν γνώριζα ότι αυτές οι μάσκες κλείνουν. Σας οφείλω μια συγγνώμη τότε. Σαφέστατα έχετε το δικαίωμα, ή μάλλον οφείλετε να χρησιμοποιείτε την καλύτερη μάσκα αφού ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες.
    Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον όμως, αφού έχετε γνώσεις ως επαγγελματίας, να μας είχατε κάνει μια σύντομη ενημέρωση για τις μάσκες συνοδευτικά με το κείμενο σας. Σίγουρα θα ήταν πιο χρήσιμο για τους συμπατριώτες μας από τους επαίνους για την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ~ Γιατι Χαρακτηριστηκε "πανδημια" εφοσον δεν νοση το 12% του Παγκοσμιου πληθυσμου.
    ~ Γιατι δεν χαρακτηριστηκαν και τα προηγουμενα χρονια οι ιοι γριπης πανδημια εφοσον παντα υπηρχε η γριπη με κινδυνο εξαπλωσης της?
    ~ Γιατι σε αυτον τον Υιο γριπης που δεν νοση το 12% του παγκοσμιου πληθυσμου πρεπει να παρουμε μετρα και "εμβολιο" ενω τα προηγουμενα χρονια παλι με υιους γριπης δεν πηραμε μετρα περιορισμου ατομικων ελευθεριων?
    ~ Μηπως διοτι με αυτο το αιτιο "εξαπλωσης του υιου γριπης " θελουμε να "επιβαλουμε" τσιπακι στο dna των ανθρωπων με το ετσι θελω, αρα ο καθε ανθρωπος θα ειναι το απολυτο υποχειριο του κρατους και θα χασει μια για παντα την ελευθερια του χωρις επιστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.