Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Christian Drosten: Ανεύθυνα και επικίνδυνα τα Fake News

Ο Christian Drosten ο διευθυντής του Ινστιτούτου ιολογίας  Charité στο Βερολίνο εμπειρογνώμονας για τον κορονοϊό στη Γερμανία μίλησε σήμερα στην καθημερινή του εκπομπή για τα fake news που κυκλοφορούν για τον κορωνοϊό δείχνοντας ιδιαίτερα ενοχλημένος.

«Δεν είναι εφικτό να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο --  συνήθως ως βίντεο- και βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι και που είναι ηλιθιότητες. Γεμάτα ψευδή στοιχεία και θεωρίες που είναι παντελώς αβάσιμες. Είναι άνθρωποι που επικαλούνται την υγειονομική τους εκπαίδευση και σε πολλές περιπτώσεις είναι γιατροί, ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι λένε μια
οποιαδήποτε βλακεία και οι οποίοι όμως ποτέ δεν εργάστηκαν στο συγκεκριμένο θέμα στο οποίο αναφέρονται.

Υπάρχουν και κανονικοί συνωμοσιολόγοι οι οποίοι και πριν την πανδημία διέδιδαν αντίστοιχες θεωρίες συνωμοσίας και σ άλλα θέματα. Παρόλο ότι και τότε αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος συνεχίζουν και τώρα.

Δέχομαι τον αντίλαλο. Ερωτήματα, κατηγορίες, ιδέες που άνθρωποι στηρίζουν σ αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας. 

Αν άνθρωποι της ιατρικής που δεν είναι ιολόγοι δημοσιεύουν σε βίντεο τις απόψεις τους ενισχύουν συνωμοσιολόγους που ακολουθούν μια πολιτική στόχευση. Και αυτό είναι απόλυτα ανεύθυνο. 
Προσωπικά ποτέ δεν θα έλεγα τη γνώμη μου δημόσια για τα βακτηρίδια, ακόμη και για ιούς που δεν ανήκουν στον τομέα που εργάζομαι.

Ο Drosten συνιστά να εξετάζονται τα πρόσωπα που μιλούν για τον ιό. Τι έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν για το θέμα, υπάρχουν στοιχεία στην επιστημονική κοινότητα της Γερμανίας ή διεθνώς που αναγνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο ως ειδικό; επισημαίνει ο καθηγητής

1 σχόλιο:

  1. ~ Γιατι Χαρακτηριστηκε "πανδημια" εφοσον δεν νοση το 12% του Παγκοσμιου πληθυσμου.
    ~ Γιατι δεν χαρακτηριστηκαν και τα προηγουμενα χρονια οι ιοι γριπης πανδημια εφοσον παντα υπηρχε η γριπη με κινδυνο εξαπλωσης της?
    ~ Γιατι σε αυτον τον Υιο γριπης που δεν νοση το 12% του παγκοσμιου πληθυσμου πρεπει να παρουμε μετρα και "εμβολιο" ενω τα προηγουμενα χρονια παλι με υιους γριπης δεν πηραμε μετρα περιορισμου ατομικων ελευθεριων?
    ~ Μηπως διοτι με αυτο το αιτιο "εξαπλωσης του υιου γριπης " θελουμε να "επιβαλουμε" τσιπακι στο dna των ανθρωπων με το ετσι θελω, αρα ο καθε ανθρωπος θα ειναι το απολυτο υποχειριο του κρατους και θα χασει μια για παντα την ελευθερια του χωρις επιστροφη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.