Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ICCA: Oι σημαντικότεροι συνεδριακοί προορισμοί - Σε ποια θέση είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

Η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων και Συναντήσεων International Congress & Convention Association -ICCA δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία που αφορούν στην κατάταξη πόλεων και χωρών όσον αφορά των σημαντικότερων συνεδριακών προορισμών για το έτος 2019. 

Η ετήσια έκθεση της ICCA για την παγκόσμια αγορά αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τους
επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς παρέχει στοιχεία για να εντοπίσουν νέους προορισμούς που  ανεβαίνουν  δυναμικά στην παγκόσμια κατάταξη και αποκτούν μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Στην παγκόσμια κατάταξη των πόλεων για το 2019, το Παρίσι διατηρεί την πρώτη θέση με 237 συνέδρια, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τη Λισαβώνα, που έχει ανέβει θεαματικά στην κλίμακα, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη και τη Βιέννη. Στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση, από την 25η πουκατείχε το 2018, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο  να ηγούνται  της λίστας. Τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη καταλαμβάνουν οι χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 13η θέση.

Η Αθήνα κατατάσσεσαι πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην 17η θέση ενώ η Θεσσαλονίκη στην 39η θέση από την 53η στην οποία βρισκόταν το 2018 και σε παγκόσμιο επίπεδο στην 70η θέση, σημειώνοντας άνοδο 23 θέσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά πουκατείχε την 93η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.