Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Γερμανία: Τι σημαίνει η σημερινή καταδικαστική απόφαση για τη VW

Το συνταγματικό δικαστήριο στην Καρλσρούη αποφάσισε σήμερα ότι αγοραστές πετρελαιοκίνητων ΙΧ στα οποία η VW χρησιμοποιούσε λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Μπορούν να επιστρέψουν τα
αυτοκίνητα πίσω και να διεκδηκήσουν μέρος της τιμής αγοράς .

Το ερώτημα στο οποίο καλέστηκε το δικαστήριο να απαντήσει ήταν αν η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία προκάλεσε "εσκεμμένα ηθική βλάβη" στον πελάτης της.  Ερώτημα στο οποίο οι δικαστές απάντησαν θετικά.

Ποιος κερδίζει από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου
Μόνο όσοι έχουν κάνει προσφυγή και για τους οποίους δεν έχει βγει απόφαση δικαστηρίου. Σύμφωνα με την VW πρόκειται για 60.000 μηνυτήριες αναφορές για τις οποίες δεν έχει αποφασίσει ακόμη το δικαστήριο ή δεν έχει προκύψει συμβιβασμός μεταξύ VW και αγοραστή. 

Το συνταγματικό δικαστήριο έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη συνεδρίασή του για το θέμα  
καθώς υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα. Όπως ότι κάποιοι δεν έχουν κάνει μήνυση στη VW, αλλά στον έμπορο αυτοκίνήτων. Κάποιοι είχαν εγκαταστήσει την ενημέρωση λογισμικού, άλλοι δεν την εγκατέστησαν. Άλλοι έχουν μισθώσει το αυτοκίνητό τους και δεν το αγόρασαν. Υπάρχουν τέλος και πολλές αγωγές εναντίον άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων - για παράδειγμα εναντίον της Daimler.

Πηγή: Wirtschaftswoche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.