Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Γερμανία: Την Δευτέρα κλείνουν 106 ταξιδιωτικά γραφεία του Karstadt Kaufhof

Σύμφωνα με το τουριστικό περιοδικό Touristik aktuell“ το εμπορικό κέντρο Galeria Karstadt Kaufhof θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα το κλείσιμο 106 ταξιδιωτικών γραφείων του που είχε πάρει από τον Thomas Cook. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το κλείσιμο.

Έως και 440 εργαζόμενοι θα χάσουν τη θέση εργασίας τους αναφέρει το συνδικάτο Verdi.

H εταιρεία Artrys 1, στην οποία
ανήκουν είχε δηλώσει από 9 Απριλίου πτώχευση. 

Αλλά και για τα υπόλοιπα 78 ταξιδιωτικά γραφεία του Galeria Karstadt Kaufhof δεν είναι γνωστό ποια θα είναι η εξέλιξή τους καθώς 80 από τα 172 εμπορικά κέντρα της αλυσίδας Galeria Karstadt Kaufhof βρίσκονται επίσης πριν από το κλείσιμο.

To Kaufhof ίδρυσε ταξιδιωτικά γραφεία το 1970 σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό πράκτορα πακέτων ITS, το Karstadt ακολούθησε με το Neckermann το 1977.

Το Rewe ακολούθησε το 2.000 και εξασφάλισε συνεργασία με τον όμιλο LTU, με Meiers Weltreisen, Tjaereborg και Jahn Reisen.

Το Karstadt και Kaufhof συγχωνεύτηκαν και στο τέλος του 2019, το "Galeria Karstadt Kaufhof" υπό τον νέο ιδιοκτήτη Ρενέ Μπένκο προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του 106 ταξιδιωτικά που άνηκαν στο πτωχευμένο ταξιδιωτικό πράκτορα Thomas Cook. 

Όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Και δεν ήταν μόνοι τους στο αποτυχημένο σχεδιασμό τους. Και το Discounter Lidl ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κλείσει το Lidl Holidays και το δικό του JT Touristik (το είχε αποκτήσει  αρχές του 2018 από τον πτωχευμένο ταξιδιωτικό πράξτορα Jasmin Taylor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.