Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Γερμανία: Η Τουρκία επικρίνει την ταξινόμησή της ως επικίνδυνη τουριστική περιοχή

Η Τουρκία επέκρινε την ταξινόμησή της από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ως επικίνδυνης περιοχής σε σχέση με τον κορωνοϊό. «Κατά την άποψή μας, μια τέτοια ταξινόμηση δεν αντιστοιχεί καθόλου στην αντικειμενική κατάσταση και η Τουρκία δεν αξίζει αυτήν την κατάταξη», δήλωσε η Τουρκική Πρεσβεία στο Βερολίνο κατόπιν ερωτήματος του DPA.

«Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την ταξιδιωτική προειδοποίηση».


Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κατέταξε τη Δευτέρα την Τουρκία, μαζί με 130 άλλες χώρες, ως επικίνδυνη περιοχή σε σχέση με τον κορωνοϊό. Οι ταξιδιώτες προς τη Γερμανία από μια επικίνδυνη περιοχή πρέπει να υπολογίζουν ότι θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Για αυτές τις περισσότερες από 160 χώρες εκτός της ΕΕ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία, είναι επί του παρόντος απίθανη η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης.

Η Τουρκία, ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς μετά την Ισπανία και την Ιταλία, πιέζει να αρθεί η ταξιδιωτική προειδοποίηση. Στη δήλωση της Πρεσβείας αναφέρεται ότι έχει επιτευχθεί «υποδειγματική απόδοση» σε σχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας. «Πολλά μέλη της ΕΕ επλήγησαν πολύ περισσότερο από την πανδημία από την Τουρκία, ενώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΠΟΥ, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων Covid-19 στην Τουρκία είναι πολύ χαμηλότερος απ’ ό,τι σε πολλές χώρες της ΕΕ». Η Πρεσβεία αναφέρθηκε επίσης στα 39.000 κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη χώρα. Ο αριθμός των θανάτων είναι χαμηλότερος από ό, τι στη Γερμανία με περίπου τον ίδιο πληθυσμό.

«Οι περιοχές διακοπών επηρεάστηκαν εξίσου με τις γερμανικές παράκτιες περιοχές», αναφέρει η δήλωση. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τα επιστημονικά κριτήρια, βάσει των οποίων η Τουρκία χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνη περιοχή. «Ως εκ τούτου, ελπίζουμε και αναμένουμε ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα άρει το συντομότερο δυνατό την κατάταξη της Τουρκίας ως επικίνδυνης περιοχής, καθώς και την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία».
DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.